Vegetarlasagne
INGREDIENSER
GRØNNSAKSSAUS
3 sjalottløk, i biter
3 fedd hvitløk, finhakket
1 chili, finhakket
3 gulrøtter, i biter eller tynne staver
1 paprika, i biter
1 squash, i biter
1 boks hakka, hermetiske tomater (400 gram)
1 dl matfløte
Krydder etter smak - jeg brukte basilikum, oregano, rosmarin og timian
FYLL OG TOPPING
300 gram spinat
150-200 gram fetaost
6-9 lasagneplater
Nok gulost til å dekke forma
FREMGANGSMÅTE
- Kutt opp alle grønnsakene slik at de er klare
- Fres sjalottløken i litt olje til den er blank, før du tilsetter chili og hvitløk
- Etter et par minutter har du i gulrøtter, paprika og squash
- La det gå enda et par minutter før du har i fløte, hakka tomater og krydder
- Sett ovnen på 200 grader mens du lar sausen stå å putre i minst 10 minutter
- Smak til med mer krydder, salt og pepper hvis du syns det trengs.
Varm spinaten i ei steikepanne eller gryte til den faller sammen, gjerne i to omganger, så blir det litt enklere å få plass til alt.
Finn fram ei ildfast form. Ha 1/3 av grønnsakssausen i bunnen av forma, forsett med halvparten av spinaten og smuldre så over halvparten av fetaosten.
Dekk med lasagneplater før du har en ny runde med saus, spinat og fetaost.
Ha over siste rest av saus, legg på enda et lag med lasagneplater hvis du har plass (det hadde ikke jeg) og topp med et lag ost.
Stek på 200 grader i ca. 30 minutter.