Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Hjemmelaget potetsalat

Endelig nærmer det seg ferie for min del også! Jeg har allerede vært i feriemodus ei stund - det er stillere i nabolaget, mindre trafikk når jeg trasker til jobb og ei mer avslappa stemning over hele linja. Bloggen har også blitt nedprioritert, og det blir den nok til uti august, med mindre blogging plutselig frister mer enn andre ting i ferien ;)

Grillmat har det blitt særdeles lite av hos oss i sommer. En naturlig følge når man ikke har grill. Men i dag var det på tide med en skikkelig pølse- og potetsalatmiddag, om så pølsene ble stekt på steikepanna. Jeg kom over en enkel hjemmelagd potetsalat (på denne bloggen) som jeg laga en mindre porsjon av, og som kan varieres ut ifra hva du selv liker.

Enkle løsninger er digg på sommeren, og det enkleste er nok å kjøpe potetsalaten ferdig, men så kan det være litt stas og lage den fra bunnen av og. Det er fort gjort når du har ingrediensene i hus, og ofte blir den litt sunnere også.

Hjemmelaget potetsalat
3 porsjoner

300-350 gram poteter - tilsvarer 4 små/medium poteter
1-2 vårløk
1/2 syrlig eple
8-10 skiver syltagurk

2 rause ss lettrømme, evt erstatt noe av rømmen med kesam/mager kesam
1 raus ss majones
1-2 ss lake fra syltagurkene
Et lite dryss sukker eller tilsvarende søtning
Litt salt og pepper

Skrell potetene og kok til de er møre, avkjøl og kutt i biter. Kutt eple, vårløk og syltagurk smått og bland sammen med potetene når de er ferdig avkjølt.

Bland ingrediensene til dressingen og smak deg fram underveis så du får den slik du liker. Vend potetblandingen inn i dressingen og sett kaldt til servering.

Ifølge den opprinnelige oppskriften holder salaten seg godt i kjøleskap i 3-4 dager.

Ha en fortsatt nydelig sommer! :)