Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Hjemmelaget potetsalat

Ferien nærmer seg, og da er det også sesong for grillmat og potetsalat.

Jeg har allerede vært i feriemodus ei stund - det er stillere i nabolaget, mindre trafikk når jeg går til jobb og ei mer avslappa stemning jevnt over.

Grillmat har det så langt blitt lite av hos oss i sommer. En naturlig følge av å ikke ha grill. 

Men i dag var det på tide med en skikkelig pølse- og potetsalatmiddag, om så pølsene måtte stekes på stekepanna.

Jeg kom over en enkel hjemmelagd potetsalat (på denne bloggen) som jeg laga en mindre porsjon av, og som kan varieres ut ifra hva du selv liker.

Hjemmelaget potetsalat - 3 porsjoner

INGREDIENSER

300-350 gram poteter - tilsvarer 4 små/medium poteter
1-2 vårløk
1/2 syrlig eple
8-10 skiver syltagurk

2 rause ss lettrømme, evt erstatt noe av rømmen med kesam/mager kesam
1 raus ss majones
1-2 ss lake fra syltagurkene
Et lite dryss sukker eller tilsvarende søtning
Litt salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  • Skrell potetene og kok dem møre, avkjøl og kutt i biter
  • Kutt eple, vårløk og syltagurk smått og bland sammen med potetene når de er ferdig avkjølt
  • Bland resten av ingrediensene til en dressing og smak deg fram underveis så du får den slik du liker
  • Vend potetblandingen inn i dressingen og sett kaldt til servering.

Potetsalaten holder seg godt i kjøleskap i 3-4 dager.

Ha en fortsatt nydelig sommer! :-)