Fisk og grønnsaker i folie er en skikkelig smart fiskemiddag.
Å ovnsbake fisk og grønnsaker på denne måten er veldig lettvint, gir lite oppvask, og fisken blir kjempe god og saftig.
Test det ut hvis du ikke allerede har gjort det - gjerne på grillen hvis du har anledning til det. De fleste av oss griller nok kjøtt i løpet av sommeren.
Laks og grønnsaker i folie - 2 porsjoner
INGREDIENSER
2 laksestykker (125-150 gram per person)
1-2 gulrøtter
1-2 pastinakk
2 små poteter
1/2 paprika
2 sjalottløk eller 1 vårløk
1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
Litt finhakka chili (kan sløyfes)
Litt smør/margarin
Dill eller annet krydder etter ønske
FREMGANGSMÅTE
Ovn: 200 grader over- og undervarme.
Hvis du vil ha potetene i foliepakken bør de kokes på forhånd eller kuttes i veldig tynne skiver for å bli ferdige. Du kan også velge å koke poteter ved siden av og kun ha fisk og andre grønnsaker i folien.
- Skrell og kutt alt av grønnsaker. Vær obs på hvor stort du kutter. Gulrot og pastinakk må kuttes i tynne skiver for at de skal rekke å bli gjennomvarme
- Fordel grønnsakene på to store ark med aluminiumsfolie. Legg hvert sitt fiskestykke oppå. Pass på så du har nok folie, grønnsakene må ikke ligge i et for tykt lag. Bruk heller en ekstra foliepakke bare til grønnsaker hvis foliearkene er for små
- Ha litt smør eller margarin på fisken, og krydre med dill
- Pakk folien sammen og stek pakkene midt i ovnen ca. 20-25 minutter. Sjekk at fisken er ferdig ved at den flaker seg når du dytter litt i den. Beregn samme tid når du har fiskepakkene på grillen, men sjekk gjerne en gang underveis.
Server gjerne med en klatt rømme på.
Dette er knallgodt, sunt og en litt morsommere måte å spise fisk på, også for barn som kan være med å bestemme innholdet i foliepakken selv :)
Hvis du vil prøve en av mine andre oppskrifter med fisk, så anbefaler jeg hjemmelagde fiskepinner eller laksefilet med byggrynsrisotto.