Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Ny fiskefavoritt - laks og grønnsaker i folie

Fisk og grønnsaker i folie er kanskje kjent for de fleste, men jeg prøvde det for første gang mandag denne uka..med reprise på onsdag. Jeg ble godt fornøyd med andre ord! Å ovnsbake fisk og grønnsaker på denne måten er veldig lettvint, gir lite oppvask, og fisken blir kjempe god og saftig. Test det ut hvis du ikke allerede har gjort det!

Laks og grønnsaker i folie
2 porsjoner

2 laksestykker (125-150 gram per person)
2 gulrøtter
2 pastinakk
2 små poteter
1/2 paprika
2 sjalottløk eller 1 vårløk
1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
Litt finhakka chili (kan sløyfes)
Smør
Dill eller annet krydder etter ønske

Sett ovnen på 200 grader. Skrell potetene og kok dem i ca. 10 minutter mens du skreller og kutter grønnsaker. Bruk de grønnsakene du liker, men vær obs på hvor stort du kutter. Gulrot og pastinakk må kuttes i tynne skiver for at de skal rekke å bli gjennomvarme. Kutt også potetene i tynne skiver når de er ferdig kokt.

Fordel potetskiver og alt av grønnsaker over på to ark med folie. Pass på så du har nok folie til å pakke inn på alle kanter. Legg de to fiskestykkene på hver sin grønnsakshaug, ha på litt smør og krydre med dill. Pakk folien sammen over fisken og stek midt i ovnen ca. 20 minutter.

Server rett ut av folien med en klatt rømme på. Knallgodt, sunt og litt morsommere måte å spise fisk på, også for barn som kan være med å bestemme innholdet i foliepakken selv :)

Tips: Test det på grillen istedenfor kjøtt neste gang anledningen byr seg, det skal jeg når det blir litt bedre grillforhold!