Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Laks og grønnsaker i foliepakke - en fiskefavoritt på grillen

Fisk og grønnsaker i folie er en skikkelig smart fiskemiddag.

Å ovnsbake fisk og grønnsaker på denne måten er veldig lettvint, gir lite oppvask, og fisken blir kjempe god og saftig.

Test det ut hvis du ikke allerede har gjort det - gjerne på grillen hvis du har anledning til det. De fleste av oss griller nok kjøtt i løpet av sommeren.

Enkel middag. Lite oppvask og arbeid, men veldig god smak.

Enkel middag. Lite oppvask og arbeid, men veldig god smak.

Laks og grønnsaker i folie - 2 porsjoner

INGREDIENSER

2 laksestykker (125-150 gram per person)
1-2 gulrøtter
1-2 pastinakk
2 små poteter
1/2 paprika
2 sjalottløk eller 1 vårløk
1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
Litt finhakka chili (kan sløyfes)
Litt smør/margarin
Dill eller annet krydder etter ønske

FREMGANGSMÅTE

Ovn: 200 grader over- og undervarme. 

Hvis du vil ha potetene i foliepakken bør de kokes på forhånd eller kuttes i veldig tynne skiver for å bli ferdige. Du kan også velge å koke poteter ved siden av og kun ha fisk og andre grønnsaker i folien.

  • Skrell og kutt alt av grønnsaker. Vær obs på hvor stort du kutter. Gulrot og pastinakk må kuttes i tynne skiver for at de skal rekke å bli gjennomvarme
  • Fordel grønnsakene på to store ark med aluminiumsfolie. Legg hvert sitt fiskestykke oppå. Pass på så du har nok folie, grønnsakene må ikke ligge i et for tykt lag. Bruk heller en ekstra foliepakke bare til grønnsaker hvis foliearkene er for små
  • Ha litt smør eller margarin på fisken, og krydre med dill
  • Pakk folien sammen og stek pakkene midt i ovnen ca. 20-25 minutter. Sjekk at fisken er ferdig ved at den flaker seg når du dytter litt i den. Beregn samme tid når du har fiskepakkene på grillen, men sjekk gjerne en gang underveis.
Bare steking gjenstår. Grønnsaker er kuttet i tynne skiver og fisken er lagt oppå. Obs: Her er folien i smaleste laget, så grønnsakene ble fordelt i tre pakker istedenfor to.

Bare steking gjenstår. Grønnsaker er kuttet i tynne skiver og fisken er lagt oppå. Obs: Her er folien i smaleste laget, så grønnsakene ble fordelt i tre pakker istedenfor to.

Server gjerne med en klatt rømme på.

Dette er knallgodt, sunt og en litt morsommere måte å spise fisk på, også for barn som kan være med å bestemme innholdet i foliepakken selv :)

Hvis du vil prøve en av mine andre oppskrifter med fisk, så anbefaler jeg hjemmelagde fiskepinner eller laksefilet med byggrynsrisotto.