Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Digg lasagne med feta og grønnsaker

Før påske fikk jeg omsider lagd en lasagne jeg har hatt lyst til å teste en stund. Jeg kom over den på Trines matblogg, og den er uten kjøtt men med fetaost og masse gode grønnsaker. Jeg lover at kjøttet ikke vil bli noe savn!

Jeg måtte lage lasagnen i går også, og satt igjen med nok til middag i dag og luksuslunsj til jobb i morgen. Hvorfor lager jeg ikke større middager oftere??

Det som er genialt med denne lasagnen er at det er masse grønnsaker i den. Utenom ost, litt matfløte og noen få lasagneplater er det faktisk bare grønnsaker. Mange er litt dårlige på å få i seg nok grønt, kanskje de fleste av oss, så her er sjansen til å komme et godt stykke på vei!

Vegetarlasagne

Grønnsakssaus
3 sjalottløk, i biter
3 fedd hvitløk, finhakket
1 chili, finhakket
3 gulrøtter, i biter eller tynne staver
1 paprika, i biter
1 squash, i biter
1 boks hakka, hermetiske tomater (400 gram)
1 dl matfløte
Krydder etter smak - jeg brukte basilikum, oregano, rosmarin og timian

Annet fyll og topping
300 gram spinat
150-200 gram fetaost
6-9 lasagneplater
Nok gulost til å dekke forma

Kutt opp alle grønnsakene slik at de er klare. Fres sjalottløken i litt olje til den er blank, før du tilsetter chili og hvitløk. Etter et par minutter har du i gulrøtter, paprika og squash. La det gå enda et par minutter før du har i fløte, hakka tomater og krydder. Sett ovnen på 200 grader mens du lar sausen stå å putre i minst 10 minutter. Smak til med mer krydder, salt og pepper hvis du syns det trengs.

Varm spinaten i ei steikepanne eller gryte til den faller sammen, gjerne i to omganger, da blir det litt enklere å få plass til alt.

Finn fram ei ildfast form. Ha 1/3 av grønnsakssausen i bunnen av forma, forsett med halvparten av spinaten og smuldre så over halvparten av fetaosten. Dekk med lasagneplater før du har en ny runde med saus, spinat og fetaost. Ha over siste rest av saus, legg på enda et lag med lasagneplater hvis du har plass (det hadde ikke jeg) og topp med et lag ost.

Stek på 200 grader i ca. 30 minutter.

God middag! :)