Appelsin gjør seg i marsipan, ingen tvil om det.
Det hender jeg lager marsipan fra bunnen av, men jeg har med nysgjerrighet kikka på diverse oppskrifter der marsipan har blitt laget med dadler istedenfor melis som søtning.
Dette måtte testes!
Men det som i utgangspunktet skulle vært marsipan laget med bare to ingredienser, endte til slutt opp med å bli litt mer avansert.
Ikke at marsipanen er vanskelig å lage, men i en prøve- og smakeprosess kom det til en del flere ingredienser enn jeg hadde tenkt.
Oppskriften ble, ikke overraskende, temmelig omtrentlig.
Bruk den som inspirajon!
Har du ikke dadler så tar du heller litt mer melis/sukrinmelis, og motsatt. Er du ikke så gira på appelsin så prøver du andre smakstilsetninger eller lar det være.
Smak deg fram hele veien.
Påskemarsipan - Nok til 12 små egg
INGREDIENSER
100 gram finmalte mandler
3 dadler
2 ss eggehvite
3-4 dråper mandelessens
5-6 ss melis/sukrinmelis
Finrevet skall av en appelsin (bare det ytterste orange)
Litt saft av appelsin
Noen dråper saft av sitron
50 gram mørk sjokolade
1/2-1 ts kokosolje eller annen matolje
FREMGANGSMÅTE
- Start med finmalte mandler og dadler, og kjørte det sammen i kjøkkenmaskinen til dadlene er hakka og godt blanda med mandelmassen.
I teorien skal man kunne stoppe der, men marsipanen ble en tanke tørr og kjedelig, og ikke syns jeg den var den søt nok heller.
- Bland i melis/sukrinmelis, fortsett med mandelessens og eggehvite
Dette hjalper på både konsistens og smak, men jeg var ikke helt fornøyd ennå. Appelsin ble løsningen!
- Ha i appelsinskall, litt appelsinsaft, noen dråper sitron og smak til med enda litt melis/sukrinmelis
Form marsipanen til små egg (obligatorisk hvis det er påske).
Smelt sjokoladen sammen med oljen i vannbad og ypp eggene i sjokoladen. Pynt med kakestrø og sett dem kaldt til de skal spises.
Lag gjerne en større porsjon. Halvparten av mine marsipanegg er allerede borte, og resten er nok forsvunnet innen påskeferien begynner ;-P