Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Hjemmelagde fiskepinner - enkelt, sunt og godt

Hjemmelagde fiskepinner gir glade voksne og barn.

Disse er kjempegode, sunne og slettes ikke vanskelige å lage.

Jeg kom over ei oppskrift på hjemmelagde fiskepinner på denne flotte bloggen. Jeg måtte tilpasse litt utifra hva jeg hadde tilgjengelig i kjøkkenskapene, men endte opp med noen veldig gode fiskepinner som ble spist sammen med potet- og pastinakkmos, råkost og rømme.

Enkel, sunn og god middag.

Enkel, sunn og god middag.

Fiskepinner - 2 store porsjoner

INGREDIENSER

350 gram torsk
2 ss havremel eller annet fullkornsmel
0,5 ts salt
0,5 ts pepper
1 egg
5 ss griljemel (eller tilsvarende mengde finmalte, tørre brødsmuler)
2 ts timian

FREMGANGSMÅTE

  • Del torsken i passelige store fiskepinnebiter, ca. 10 stk.
  • Finn fram tre skåler. Ha havremel, salt og pepper i den ene. Pisk egget i den andre, og ha griljemel og timian i den siste
Først dyppes fisken i havremel, så egg og til slutt griljemel.

Først dyppes fisken i havremel, så egg og til slutt griljemel.

  • Dypp fiskebiten først i havremel, så i egg og til slutt i griljemelet. Legg dem så på et stekebrett med bakepapir
  • Stek fiskepinner på 200 grader i 12-13 minutter. Jeg hadde på grillelementet de siste par minuttene for å gi fiskepinnene litt mer farge
Vel bekomme!

Vel bekomme!

Råkost, rømme og poteter er nydelig tilbehør :-)