Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Hjemmelagde fiskepinner

Det må ha vært noen år siden forrige gang, men i dag stod det fiskepinner på menyen her i hus!

Jeg kom over ei oppskrift her om dagen, og med litt tilpasninger (siden jeg ikke hadde alt som skulle til) var middagen i boks. Hvis du vil lese mer om fordelen med hjemmelagde fiskepinner framfor butikkjøpte står det mye om det i orginaloppskrifta, men stikkordene er mindre karbohydrater, mer fiber, mer protein og generelt flere nyttige næringsstoffer. Med en god andel grønnsaker i tilbehøret ble dette en riktig så sunn og god søndagsmiddag :)

fiskepinner tallerken ovenfra.jpg

Fiskepinner
10 stk - til to store porsjoner

350 gram torsk
2 ss havremel (eller annet fullkornsmel)
½ ts salt (bruker du lettsalta torsk så dropp saltet her)
½ ts pepper
1 egg
5 ss griljemel (eller tilsvarende mengde tørre brødsmuler)
2 ts timian

Del torsken i passelig store fiskepinnebiter. Finn fram tre skåler og ha havremel, salt og pepper i den ene, et egg som piskes i den andre og griljemel og timian i den siste.

Dypp fiskebitene først i havremel, deretter egg og til sist griljemel før du legger de på et stekebrett med bakepapir. Stek fiskepinnene på 200 grader i 12-13 minutter. Jeg hadde på grillelementet de siste par minuttene for å gi fiskepinnene litt mer farge.

Råkost, rømme og poteter er en slager til fiskepinner. Jeg brukte råkost av to små gulrøtter og et stykke kålrabi, en dæsj lettrømme og stappe lagd av en potet, 200 gram pastinakk og en hvitløksbåt - med litt smør i. 

Det går nok ikke like lang tid før vi har fiskepinner igjen neste gang!