Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Banan- og gulrotkake

Denne kaken ble til når jeg skulle prøve ei oppskrift på “banana bread”, men endte opp med å sløyfe hele greia og heller lage min egen banan- og gulrotkake. Kaka ble veldig saftig og god, og fungerer like godt i matpakka som hvis man bare har lyst på noe søtt en ettermiddag. Den ble brukt til begge formål for min del!

Kaka er fullkorn og uten sukker, med søtning fra sukrin gold og banan. Ønsker du en mer diskret banansmak gjør du som meg og bruker bananer som er sånn passe modne. Overmodne bananer gir mer banansmak og også en søtere smak.

Banan- og gulrotkake

2 bananer
1 gulrot
1 dl sukrin gold
4 dl fullkornshvetemel
1 dl gresk yoghurt
1 egg
1 ts salt
½ ts kanel
½ ts kardemomme
1 ts natron
Rosiner (valgfritt)
Hakka valnøtter (valgfritt)

Mos bananene med en gaffel og ha de i en bolle. Rasp oppi gulrota og bland i resten av ingrediensene. Ha gjerne i rosiner hvis du liker det. Fordel den våte deigen i ei smurt brødform og strø over noen hakka valnøtter. Stek i midten av ovnen på 190 grader i 35-40 minutter. Er du i tvil om kaka er ferdig stikker du en kniv eller tilsvarende nedi. Hvis kniven er bortimot rein når du tar den opp igjen er kaka ferdig :)

Jeg spiste kaka uten noe på, men glasur gjør seg jo alltid, i hvert fall hvis du skal ha den mer til kos enn til hverdagsmat :)

Jeg kommer til å prøve flere varianter av denne kaka. Nøtter eller kokos ser jeg for meg at er kjempegodt oppi. En kryddervariant nærmere jul hadde også gjort seg!