Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Banan- og gulrotkake med fullkorn

Denne kaken ble til når jeg skulle prøve ei oppskrift på “banana bread”, men endte opp med å sløyfe hele greia og heller lage min egen banan- og gulrotkake.

Kaka ble veldig saftig og god, og fungerer like godt i matpakka som hvis man bare har lyst på noe søtt en ettermiddag.

Den ble brukt til begge formål for min del!

Kaka er fullkorn og uten sukker hvis du ønsker det. Jeg prøvde sukrin gold i min variant, i tillegg til bananene som også gir en del søtsmak.

Jo modnere bananer du bruker, desto mer banan- og søtsmak i kaka. Dersom du bruker overmodne bananer vil du antagelig kunne kutte ned en del på sukker/søtning.

Banan- og gulrotkake - 1 brødform

INGREDIENSER

2 bananer
1 gulrot
1 dl sukrin gold eller sukker (eller mindre hvis du bruker overmodne bananer)
4 dl fullkornshvetemel
1 dl gresk yoghurt
1 egg
1 ts salt
½ ts kanel
½ ts kardemomme
1 ts natron
Rosiner (valgfritt)
Hakka valnøtter (valgfritt)

FREMGANGSMÅTE

  • Mos bananene med en gaffel og ha de i en bolle

  • Rasp oppi gulrota og bland i resten av ingrediensene. Ha gjerne i rosiner hvis du liker det

  • Fordel den våte deigen i ei smurt brødform og strø over noen hakka valnøtter

  • Stek i midten av ovnen på 190 grader i 35-40 minutter.

Er du i tvil om kaka er helt ferdig? Stikk en kniv eller tilsvarende nedi, og hvis kniven er bortimot ren når du tar den opp igjen, så er kaka ferdig.

Jeg kommer til å prøve flere varianter av denne kaka. Nøtter eller kokos ser jeg for meg at er kjempegodt oppi. En kryddervariant nærmere jul hadde også gjort seg!