Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Pasta med tomatsaus

En god pastamiddag slår sjeldent feil! I dag deler jeg en tomatsaus som både er enkel og rask å slenge sammen i hverdagen. Du trenger ikke ha dårlig samvittighet for å bruke pastasaus fra glass heller, men jeg vil foreslå å putte oppi litt ekstra grønnsaker. Bruk rester fra kjøleskapet. Både sopp, gulrot, brokkoli, selleri, pastinakk og en haug av andre grønnsaker gjør seg godt i pastasausen, raspet eller i biter.

Å bruke fullkornspasta framfor vanlig hvit pasta gjør pastamiddagen bedre for deg uten at det går utover smaken. I fullkornspasta får du fremfor alt mer fiber enn i vanlig pasta, men også litt mer av ulike vitaminer og mineraler. Ekstra fiber gir et mer stabilt blodsukker og metter mer. Likevel er pasta ingen super næringskilde. La pastaen ta en tredjedel av plassen på tallerkenen, med grønnsaker og kjøtt som fyller opp resten.

Enkel, hjemmelaget pastasaus
2 porsjoner

1 boks hermetiske tomater, hakkede
1 ts tomatpure
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
1/2 brokkoli
Krydder (rosmarin, oregano, timian basilikum)
Litt sukker og salt

Kutt opp sjalottløk og hviløk og la surre i litt olivenolje til sjalottløken blir blank. Ha i hermetiske tomater, tomatpure og krydder. La gjerne dette stå å putre litt hvis du har tid. Kutt opp brokkoli og gulrot i biter (eller rasp) og ha det i sausen noen minutter før du skal spise, alt etter hvor mye tyggemotstand du vil ha i grønnsakene. Brokkolibitene trenger bare et par minutter før de er ferdige, gulrotbiter noen minutter lenger. Ha gjerne i mer grønnsaker hvis du vil det. Smak til med litt sukker og salt underveis.

Ved siden av stekte jeg 200 gram karbonadedeig som jeg fordelte over pasta og saus når maten var ferdig. Karbonadedeigen kan også blandes i sausen mot slutten av koketida.

Litt salat ved siden av og et dryss parmesan over, så er det bare å hogge innpå!