Det er fredag og endelig skal man spise litt ekstra god mat og virkelig sette standarden for ei trivelig helg. Selv om jeg vet mannen er uenig, så syns jeg det blir for ofte å spise taco hver fredag eller lørdag. Quesadilla har blitt et godt kompromiss for litt variasjon, og denne varianten som nesten er en krysning mellom taco og pizza passer perfekt i helga.
Til quesadilla bruker jeg fullkornslefser. Jeg har ikke vært så fan av disse lefsene til taco, men til quesadilla fungerer de bra og dominerer ikke smaken. Dette gjør jo også at maten blir hakket sunnere og holder deg mett lenger. Med tomatbasert salsa, guacamole, litt rømme og salat til blir denne middagen slettes ikke usunn til helg å være :)
Quesadilla
2 porsjoner
4 fullkornslefser
2 mozzarella (eller vanlig gulost hvis du foretrekker det)
½ rødløk
Pizzasaus
Litt spekeskinke (kan sløyfes eller erstattes med annet kjøtt)
Tilbehør
Guacamole
Salsa
Lett rømme
Salat og evt. dressing
Lefsene skal brettes i en halvsirkel, så pass på å bare legge fyll på den ene halvdelen. Smør på pizzasaus, legg på biter av rødløk, mozzarella og spekeskinke og brett den andre halvdelen over. Stek i stekepanne til lefsene har fått farge og osten er smeltet, noen få minutter på hver side er nok. Du får plass til to lefser i panna om gangen, men hvis du vil ha flere ferdige samtidig kan du fint bruke stekeovnen å få plass til flere på et brett.
Guacamolen lager du enkelt av en most avokado, et fedd finhakka hvitløk og litt sitronsaft. Bruk litt krydder hvis du vil ha mer smak.
Det er selvfølgelig ingenting i veien for å lage salsaen selv heller, men her har jeg kjøpt en ferdigvariant. Jeg glemte å legge salsaen på tallerkenen før jeg tok bilder, men den ble med etterpå :)
Kjempegod og overraskende rask fredagsmat som garantert faller i smak. God helg!