Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Bananiskrem

Med sol og varme blir ofte matlysten litt mindre, men man får desto mer lyst på noe kaldt, friskt og godt. Denne bananiskremen er en slager hver sommer, og det tipper jeg den blir i år også - i hvert fall hvis varmen holder seg! Isen er søt og god, og kan fungere som en liten kveldsmat, et mellommåltid eller hverdagsdessert :)

bananis-3-web.jpg

Bananis
2 porsjoner

2 bananer, frosne i biter
2-3 ss kokosmelk eller annen melk

Sjokoladebiter, hakka nøtter eller andre typer strø du liker

  • Frys bananene i biter, 4-5 biter per banan er fint. Gjør du som meg og alltid har bananbiter i frysen, så kan du lage deg is på to minutter :) 
  • Kjør de frosne bananbitene i en kjøkkenmaskin med kniver så de blir godt hakka. Ha i kokosmelk og kjør videre til konsistensen endrer seg og blir myk og glatt.

    Kokosmelk/melk er ikke absolutt nødvendig, men jeg syns det runder av banansmaken og gjør seg godt. Jeg har ofte lagd bananis uten kokosmelk/væske, og det går bra det og.

Server isen med en gang, med noe godt strø på toppen eller sjokoladesaus hvis du virkelig skal kose deg! :)

Prøv deg gjerne fram med annen frossen frukt eller bær, kokosmasse, nøttesmør, sitron, mynte osv. i tillegg. Vær likevel obs på at det er bananen som gir den kremete konsistensen, så la den være hovedingrediensen.