Dette blir nok ikke siste gang jeg kombinerer syrlige bringebær med søt gjærbakst.
Disse bollene ble til fordi jeg hadde lyst på boller og bringebær,. I tillegg hadde noen muffinsformer som frista å bruke.
Muffinsboller med bringebær - 4 store muffinsformer
INGREDIENSER
2,4 dl fullkornshvetemel
1,2 dl sammalt spelt
1,2 dl sikta hvetemel
1/2 pose tørrgjær
1 dl sukker (jeg erstattet halvparten med sukrin gold)
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
1,2 dl melk
1 ts smør
1 egg
Rosiner
Noen få bringebær til hver bolle
FREMGANGSMÅTE
- Bland mel, gjær, sukker/søtning, salt og kardemomme i en bolle
- Varm melk og smør i en kjele, nok til at smøret smelter
- La melka avkjøle seg litt så den er bortimot fingervarm, og ha den i melblandingen
- Bland alt godt sammen og ha til slutt i egget
- Kna deigen godt for hånd eller kjør den i en kjøkkenmaskin i minst 10 minutter
- Dekk deigbollen med lokk eller plastikk å la stå og heve i 1-2 timer.
Etter heving blander du inn rosinene og deler deigen i fire biter.
Ha noen bringebær i hver deigbit og form deigen rundt så bringebærene blir liggende i midten av bollene. Jeg satte bollene i store muffinsformer, men du kan også bruke mindre former eller bare sette bollene rett på et bakepapir. Vær bare obs på at bringebærene kan finne veien ut og renne fra bollene under steking.
Dekk til bollene og la heve enda en times tid.
Etter heving pensler du bollene med sammenpisket egg eller litt melk. Stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyllenbrune.
Spiser du en av disse blir du antagelig både mett og fornøyd - det gjorde i hvert fall jeg! ;-)