Sommermat = reker!
Loff og majones hører sammen med reker som hånd i hanske. Likevel gjøre det seg godt med litt grønnsaker ved siden av. En salat av fennikel, nykål og en god dressing er helt perfekt!
Reker og skalldyr er ikke bare godt, men også sunt.
Reker er en fin kilde til selen, vitamin D og jod som mange av oss kan trenge påfyll av. Rekene er også proteinrike og inneholder svært lite fett, så dette er vinn vinn i både helse og smak! ;-)
Fennikelsalat med reker - 2 porsjoner
INGREDIENSER
FENNIKELSALAT
1 liten fennikel
5-6 blader spisskål eller nykål
DRESSING
2-3 ts mager creme fraiche
2-3 ts majones
Litt sitronsaft
Litt salt og pepper
700-800 gram ferske eller frosne reker
Litt majones eller aioli
Sitron
Dersom du bruker frosne reker; Legg dem til tining i kjøleskapet kvelden før du skal rense og spise dem.
FREMGANGSMÅTE
- Bland ingrediensene til dressingen og smak deg fram underveis
- Kutt fennikel og kål i tynne strimler, ha dem i en bolle og vend dressingen godt inn
- La salaten stå kaldt mens du renser ferdig rekene
Server fennikelsalat og reker med litt sitron, majones og en skive brød eller to.
Dette er en lett og god sommerrett som passer til både lunsj og middag. Salaten blir veldig god og sprø med fennikel og kål, bare prøv ;-)