Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Sommerlig fennikelsalat med reker

Reker er skikkelig sommermat! Ofte er rekene ledsaget av loff og majones, men det finnes mange andre lette sommermiddager hvor det passer med reker. Spesielt godt syns jeg de gjør seg i kalde retter og salater.

Selv om reker i og for seg er sunt, så skal man ikke overdrive inntaket. Dette fordi reker er veldig kolesterolrike, noe som gjør at spesielt de som allerede har et høyt kolesterol bør være litt forsiktige. Og med litt forsiktig mener jeg ikke at du må unngå reker hele sommeren, men heller la være å spise det flere ganger i uka. For øvrig er reker både proteinrike og magre, og ikke minst veldig gode, så noen rekemiddager i løpet av sommeren er på sin plass syns jeg!

Fennikelsalat med reker
2 porsjoner

Fennikelsalat
1 liten fennikel
4-5 blader spisskål eller nykål

Dressing
2-3 ts mager creme fraiche
2-3 ts majones
Litt sitronsaft
Litt salt og pepper

750-1000 gram ferske eller frosne reker
Litt majones

Dersom du bruker frosne reker; Legg dem til tining i kjøleskapet kvelden før du skal renske og spise dem.

Bland dressingingrediensene og smak deg fram underveis. Kutt fennikel og kål i tynne strimler, ha dem i en bolle og vend dressingen godt inn. La salaten stå kaldt mens du rensker ferdig rekene. Server fennikelsalat og reker med litt majones og en skive brød eller to.

Dette er en veldig lett og god rett som lages på kort tid og som fint kan spises både som lunsj og middag. Salaten blir veldig god og crispy med fennikel og kål, så hvis du ikke har prøvd den kombinasjonen før vil jeg anbefale deg å gjøre det :)