Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Rabarbrasyltetøy

Jeg kan ikke slippe helt taket i rabarbraen ennå. Denne gangen prøvde jeg en enkel variant av rabarbrasyltetøy!

Rabarbrasyltetøy
Nok til et middels stort syltetøyglass

Ca. 350 gram rabarbra
80 gram sukrin gold eller tilsvarende sukker eller annen søtning
Litt vaniljepulver eller vaniljesukker

Skrell og kutt rabarbra i biter på 1-2 cm. Ha rabarbra og søtning i en kjele og varm opp. Rør i blandingen innimellom til rabarbraen begynner å løse seg opp. La stå og putre forsiktig i en halvtimes tid eller lengre. Smak til med vanilje. Tilsett litt vann hvis du syns konsistensen blir for tykk.

Jo lenger syltetøyet står på plata, jo brunere blir fargen. Konsisten blir også tykkere og smaken rundere og mer karamelisert. Mitt syltetøy stod i ca. 40 minutter og fikk en fin konsistens og god søtsyrlig smak.

Det er ikke noe konserveringsmiddel i dette syltetøyet, så holdebarheten blir ikke allverdens. Mitt har stått ei uke nå og er fremdeles godt - om det kan stå i to uker vet jeg ikke. Sjansen er uansett stor for at det blir tomt innen den tid. Du kan selvfølgelig også velge å fryse det.

Rabarbra gjør seg veldig godt i syltetøy, og smakte helt nydelig på ristet brød. Det kan også brukes på vafler og pannekaker, som kakefyll, på havregrøten eller hva du enn måtte ønske!