For meg som ikke har rabarbra i hagen var det en gledelig overraskelse å finne rabarbra i butikken.
Jeg har liten erfaring med rabarbra, annet enn det jeg har spist opp gjennom årene med sukker på, så nå var det på tide å utvide rabarbra-repertoaret.
Først ut ble smuldrepai - absolutt ingen dårlig start!
Smuldrepai med rabarbra - 2 porsjoner
INGREDIENSER
DEIG
30 gram havremel eller annet mel, gjerne fullkorn
20 gram havregryn
25 gram smør
25 gram sukker, sukrin gold eller annen foretrukket søtning
FYLL
En tykk stilk rabarbra - tilsvarende ca.150 gram
2 ss sukker er annen søtning
0,5 ts kanel
0,5 ss maizenna eller potetmel
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 190 grader og smuldre sammen smøret med de andre deigingrediensene så det er klart til bruk
- Skrell så rabarbraen, kutt den i biter på omtrent en cm og bland sammen med sukker, kanel og maizenna
- Legg rabarbrablandingen i bunnen av to porsjonsskåler eller annen ildfast form og dekk med smuldredeig.
- Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.
Du kan fint gange opp mengden av ingredienser til ditt bruk. Dersom du skal bruke ei vanlig ildfast form må du nok regne med å firedoble denne oppskriften. Det fine med smuldrepai er at her kan man prøve seg fram og slumpe litt :)
Server smuldrepaien lunken som den er, eller med litt vaniljeis til. Smuldrepai kan du også lage med bær, eple eller annen frukt.
Hvis du har lyst til å lage deg et godt rabarbrasyltetøy, så finner du oppskrift på det her :-)