Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Smuldrepai med rabarbra

For meg som ikke har hage med rabarbra var det en gledelig overraskelse å endelig finne rabarbra i butikken. Jeg har liten erfaring med rabarbra, annet enn det jeg har spist opp gjennom årene med sukker på, så nå var det på tide å utvide rabarbra-repertoaret. Først ut ble smuldrepai - absolutt ingen dårlig start!

Smuldrepai med rabarbra
2 porsjoner

Deig
30 gram havremel
20 gram havregryn
25 gram smør
25 gram sukrin gold

Rabarbrablanding
En tykk stilk rabarbra - tilsvarende ca.150 gram
2 ss sukker er annen søtning

0,5 ts kanel
0,5 ss maizenna eller potetmel

Sett ovnen på 190 grader og smuldre sammen smøret med de andre deigingrediensene så det er klart til bruk. Skrell så rabarbraen, kutt den i biter på omtrent en cm og bland sammen med sukker, kanel og maizenna. Legg rabarbrablandingen i bunnen av to porsjonsskåler eller annen ildfast form og dekk med smuldredeig. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Du kan fint gange opp mengden av ingredienser til ditt bruk. Dersom du skal bruke ei vanlig ildfast form må du nok regne med å firedoble denne oppskriften. Det fine med smuldrepai er at her kan man prøve seg fram og slumpe litt :)

Server lunken som den er eller med litt vaniljeis til.

Smuldrepai kan du også lage med bær, eple eller annen frukt, men får du tak i rabarbra er det vel verdt å prøve, for dette var godt! Ikke var sukkeret i deigen noe savn det heller :)

Nå må jeg bare finne på noe annet lurt å bruke resten av rabarbraen til, men det blir nok ikke vanskelig. Jeg vet i hvert fall om ei som skal ha rabarbra i hagen sin når hun en gang får en!