Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Søtpotetsuppe

Suppe som middagsalternativ går litt i glemmeboka for min del. Når jeg skal (prøve å) planlegge ukas middager er jeg innom ulike kjøttslag, egg, vegetar, tilbehør av grønnsaker, pasta, potet, osv., men tanken på å lage suppe av disse matvarene er jeg ofte ikke innom. Og det er jo synd, for suppe er stort sett veldig godt og veldig enkelt!

Når jeg for ei gangs skyld kom på at jeg kunne lage suppe til middag, så falt valget på søtpotetsuppe. Søtpotet er kjempegodt i suppe, og med litt ingefær og chili i tillegg blir den litt mer spennende i smaken. Topp med litt salt bacon eller spekeskinke og du får garantert høre masse "mmmmm"-ing rundt middagsbordet!

Søtpotetsuppe
Nok til 2 voksne

Ca. 400 gram søtpotet kuttet i biter
2 dl kokosmelk, vanlig eller mager
Ca. 2 dl vann
2 finhakka hvitløksfedd
0,5 finhakka chili eller litt chilipulver
Ca. 1 ss kyllingfond eller en buljongterning
Litt revet ingefær, ca 1 ts.
Salt og pepper

Bacon eller spekeskinke

Ha søtpotet, hvitløk, chili og ingefær i ei gryte sammen med kokosmelk og kyllingfond. Fyll på med vann så det såvidt dekker søtpotetbitene og kok opp. La stå å småputre til søtpotetbitene er møre, omtrent 15-20 minutter. Jo mindre biter jo kortere putretid.

Når bitene er møre bruker du en stavmikser og moser til en jevn suppe. Hvis du syns den blir for tykk kan du tilsette mer vann. Smak til med salt, pepper og evt. mer fond. Stek litt bacon eller spekeskinke som du serverer sammen med suppa og ha gjerne noe godt brød eller flatbrød til.

Ei skikkelig fargerik (påske)suppe som gjør godt mens vi venter på våren!