Dette er en frokostblanding med gode smaker. En fin variasjon til havregrøten eller brødskivene på morgenen.
Hvis du helst vil bruke andre nøtter eller frø, kan du selvfølgelig det - bruk oppskriften veiledende :-)
Frokostblanding med kakao, gresskarkjerner og pistasj - et stekebrett
INGREDIENSER
200 gram havregryn
50 gram gresskarkjerner
50 gram pistasjnøtter
50 gram valnøtter
1 ss kakao (gir en diskret kakaosmak - bruk gjerne mer)
Ei klype salt
1 ss smør, margarin eller olje
1 ss akasiehonning eller annen søtning
0,5 dl vann
FREMGANGSMÅTE
- Hakk opp nøtter og frø og bland alt det tørre bortsett fra søtning
- Smelt smør sammen med honning, annen søtning og vann i en kjele
- Bland det våte godt med det tørre og spre utover et stekebrett
Stek på 150 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter til du ser fargen har blitt mørkere.
Rør litt rundt i blandingen ei gang eller to underveis om du kan. Avkjøl og oppbevar i tett boks.
Tørket frukt og annet stæsj gjør frokostblandinga litt mer spennende både i smak og utseende. Kokos og aprikos kan varmt anbefales!