Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Frokostblanding med kakao, gresskarkjerner og pistasj

Frokostrutinene mine har stort sett bestått av havregryn og havregrøt i det siste, men nå var det på tide med litt forandring. Det spørs om ikke denne frokostblandinga må lages opp i dobbel porsjon hver søndag framover!

Frokostblanding med kakao, gresskarkjerner og pistasj

200 gram havregryn
50 gram gresskarkjerner
50 gram pistasjnøtter
50 gram valnøtter
1 ss kakao (gir en diskret kakaosmak - bruk gjerne mer)
Ei klype salt


1 ss smør
25 gram sukrin gold eller annen søtning
1 ts honning
0,5 dl vann

Hakk opp nøtter og frø og bland alt det tørre bortsett fra sukrin gold. Smelt smør sammen med honning, sukrin gold og vann i en kjele. Bland så det våte godt med det tørre og spre utover et stekebrett.

Stek på 150 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter til du ser fargen har blitt mørkere. Rør litt rundt i blandingen ei gang eller to underveis. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Tips: Lag dobbel porsjon når du først er i gang og stek i to omganger.

Tørket frukt og annet stæsj gjør frokostblandinga litt mer spennende både i smak og utseende. Kokos og aprikos kan varmt anbefales!