Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Frokostblanding med kakao, gresskarkjerner og pistasj

Dette er en frokostblanding med gode smaker. En fin variasjon til havregrøten eller brødskivene på morgenen.

Hvis du helst vil bruke andre nøtter eller frø, kan du selvfølgelig det - bruk oppskriften veiledende :-)

Frokostblanding med kakao, gresskarkjerner og pistasj - et stekebrett

INGREDIENSER

200 gram havregryn
50 gram gresskarkjerner
50 gram pistasjnøtter
50 gram valnøtter
1 ss kakao (gir en diskret kakaosmak - bruk gjerne mer)
Ei klype salt

1 ss smør, margarin eller olje
1 ss akasiehonning eller annen søtning
0,5 dl vann

FREMGANGSMÅTE

  • Hakk opp nøtter og frø og bland alt det tørre bortsett fra søtning
  • Smelt smør sammen med honning, annen søtning og vann i en kjele
  • Bland det våte godt med det tørre og spre utover et stekebrett

Stek på 150 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter til du ser fargen har blitt mørkere.

Rør litt rundt i blandingen ei gang eller to underveis om du kan. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Tørket frukt og annet stæsj gjør frokostblandinga litt mer spennende både i smak og utseende. Kokos og aprikos kan varmt anbefales!