Denne uka har jeg kost meg masse med sjokoladekake, opptil flere ganger.
Jeg skal ikke kalle kaka direkte sunn, men absolutt en god del sunnere og magrere enn de fleste andre sjokoladekaker. Likevel er den kjempegod!
Kaka er uten smør og har relativt lite sukker, men er saftig og mektig. Cottage cheesen hjelper godt på metthetsfølelsen, så jeg tipper du er rimelig fornøyd etter et stykke :-)
Sjokoladekake
INGREDIENSER
3 egg
1 dl sukker og 1 dl sukrin gold (eller prøv deg fram med tilsvarende søtning)
1 dl hvetemel
1 dl kakaopulver
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 ts salt
250 gram cottage cheese, jeg brukte mager
2-4 ss sterk kaffe, sitron eller andre smakstilsetninger (valgfritt)
FREMGANGSMÅTE
- Pisk egg og sukker/søtning luftig
- Bland hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og salt sammen før det helles i eggeblandingen og blandes godt
- Mos cottage cheesen jevn med en stavmikser eller gaffel og bland i kakerøra sammen med smakstilsetningen.
Ha røra i ei rund kakeform og stek på 200 grader i 20-25 minutter.
Min form er omtrent 24 cm i diameter og gir ei lav kake. Ønsker du ei høyere kake kan du forsøke ei mindre form og heller prøve deg fram ift. steketid.
Stikk en gaffel, kniv eller strikkepinne (!) ned i midten av kaka for å se om den nærmer seg gjennomstekt. Den kan gjerne være litt fuktig i midten.
Dekorer kaka med et melisdryss eller bruk glasur. Jeg måtte teste begge deler. Til glasur brukte jeg smøreosten Philadelphia melkesjokolade, og det funka som bare det, men lag gjerne din egen :-)