Tacosalat er en fin hverdagsvariant av den vanlige fredagstacoen.
Det eneste som skiller denne salaten fra vanlig taco er mangelen på lefse eller skjell. Isteden er det heller mer grønnsaker.
Velg gjerne også karbonadedeig framfor kjøttdeig.
Det ekstra mettede fettet i kjøttdeigen har de færreste godt av, og det utgjør faktisk en forskjell i kostholdet å bytte den ut hvis du spiser det regelmessig.
Jeg har ikke oppgitt mengder i denne oppskriften. Beregn som du pleier når du lager taco, men noe mer grønnsaker og tilbehør.
Tacosalat
INGREDIENSER
Hjertesalat
Ruccola
Cherrytomater
Agurk
Mais
Rødløk
Paprika
Karbonadedeig m/tacokrydder
Revet ost
Lettrømme
Tomatsalsa
Guacamole av avokado, sitronsaft og hvitløk
FREMGANGSMÅTE
Kutt opp grønnsaker først og lag guacamolen. Guacamole lages enkelt ved å mose avokado, ha i et-to fedd hakka hvitløk og litt sitronsaft, salt og pepper.
Stek så karbonadedeig med tacokrydder og ta fram resten av det ferdige tilbehøret.
Lag gjerne tomatsalsa selv hvis du vil det - jeg brukte ferdig.
Vips så er middagen klar!
Veldig enkel og kjapplagd middag, som også er sunn, god og gir en følelse av helg midt i uka :-)