Det er veldig enkelt å lage noen skikkelig sunne og gode lapper. Samtidig er de litt mer stas å spise enn et par kjedelige brødskiver.
Derfor blir det ofte lagd lapper på mitt kjøkken.
I bunn og grunn trenger du bare to ingredienser, egg og mel, så tilsetter du vann eller melk til røra får passe konsistens.
Jeg bruker ofte havremel når jeg lager lapper. Havre og egg er to av mine favoritter når det kommer til anvendelige, sunne og gode matvarer.
Kombinasjonen av næringsstoffer i disse to også en vinner.
I egg får du masse gode proteiner, en mengde ulike vitaminer og mineraler og en god slump sunt, umetta fett.
Egg har tidligere hatt dårlig rykte på seg med tanke på kolesterol-innholdet, men med mindre du allerede har et veldig høyt kolesterol er ikke egg noe du trenger å være spesielt forsiktig med.
Du får imidlertid minimalt med karbohydrater fra egg, og ingenting fiber.
Her kommer havren inn i bildet. Den har masse fiber, langsomme karbohydrater og også noe sunt fett og protein.
På toppen av det hele får du kolesterol- og hjertevennlige betaglukaner. Lurer du på hva betaglukaner er, så kan du lese mer på her på bramat.no.
Kort fortalt; lapper er bra for deg ;-)
Havrelapper - 4-5 stk
INGREDIENSER
2 egg
4 ss havremel
1/2 ts bakepulver (hvis du ønsker lappene luftigere, kan utelates)
Melk eller vann til passe konsistens
FREMGANGSMÅTE
Pisk sammen egg og væske
Ha i bakepulver og mel litt etter litt mens du pisker/rører godt
La gjerne røra svelle 10-15 minutter hvis du har tid
Stek på middels varme
Jeg pleier å ha litt sukker eller søtning i røra når jeg spiser lappene med bær, eller ei lita klype salt når jeg spiser dem med vanlig pålegg.
Prøv deg gjerne fram med cottage cheese. kesam, yoghurt, hakkede nøtter, nøttemel, gulrot- eller eplerasp i røra. Det meste kan brukes, og det blir nesten godt uansett.