Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Thai-suppe med rød karripasta

Omsider ei ny middagsoppskrift, og en av mine hverdagsfavoritter denne gangen! 

Først må jeg presisere at jeg gjerne tar imot både tips og ønsker til oppskrifter og annet, både her, på facebook og på mail (under kontakt). Jeg fikk for noen dager siden et ønske om oppskriftsoversikt. Et veldig godt forslag som jeg ikke skjønner at jeg ikke har kommet på før! Men nå er den her i hvert fall, i menyen på toppen av sida. Blir veldig glad for sånne tilbakemeldinger! :)

Så var det middag. Før jul delte jeg en oppskrift på torskewok hvor jeg brukte rød curry paste, og i dag får du bruk for karripastaen igjen. Denne suppa lager jeg både titt og ofte, og originalen er hentet fra Trines matblogg. Jeg har egentlig bare endret oppskriften til 2 personer, og av grønnsaker kan du jo bruke det som frister, samme med tilbehør. Her i hus blir det som regel servert fullkornsnudler til. Kjempegod er den i alle fall!

Thai-suppe med rød karripasta
2 personer

2 kyllingfileter, i biter
2 sjalottløk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liten paprika, i tynne staver
1 stor gulrot, i tynne staver
2 never sukkererter, delt i to
1/2 ts revet ingefær
3-4 ts rød karripasta
2,5 dl kokosmelk, lett eller vanlig
1,5 dl utblandet kyllingkraft eller -fond
1 ts soyasaus
1/2-1 ts fishsauce (kan sløyfes)
1/2-1 ts sukker (kan sløyfes)
Eventuelt mer krydder hvis du ønsker det


Finn fram alle ingredienser og kutt opp kylling og grønnsaker. Varm kyllingen i stekepanna til den er nesten gjennomstekt og legg til side. Stek deretter løk, hvitløk, paprika og gulrot noen få minutter til løken er blank og gyllen og legg disse også til side.

Hvis du ikke har for lave kanter på stekepanna kan du fint forsette å bruke den nå. Ha kokosmelk og karripasta i stekepanna og rør til karripastaen er oppløst i melka. Ha også i kyllingkraft og revet ingefær og kok opp. Tilsett de stekte grønnsakene og soyasausen (og eventuelt fishsauce og sukker) og la koke noen få minutter. Tilsett så kyllingbitene og sukkerertene og la koke et par minutter til.

Server suppa med nudler eller ris, gjerne fullkorn.

Jeg vil også anbefale å prøve røde linser istedenfor kylling. Da får du ei fyldigere suppe, og de fleste av oss har godt av litt mer bønner og linser i kosten :)

Fishsauce er ingen nødvendighet, jeg lager suppa rett som det er uten, men den gir en ekstra god snert til smaken. Du finner den i hylla med curry paste og andre asiatiske matvarer.