Er du også et frokostmenneske?
Jeg er alltid sulten på morgenen. Hvis jeg av en eller annen grunn må utsette dagens første måltid så blir jeg først og fremst gretten, men også småsulten og fysen resten av dagen.
Jeg er også et vanemenneske når det kommer til frokost, og syns varm grøt slår det meste.
Likevel må det litt variasjon til så jeg ikke blir lei. Her har jeg samlet mine tre frokostfavoritter som både smaker godt og metter lenge.
Mandel- og havregrøt
Dette er den frokosten jeg spiser oftest.
Tidligere spiste jeg mest grøt lagd på havregryn, havremel og melk, men denne med mandelsmak har blitt en favoritt.
Anbefaler deg absolutt å prøve hvis du liker havregrøt men trenger litt variasjon. Mandlene gjør også at grøten metter lenger.
Grovt surdeigsbrød med frø
Jeg har fått dilla på surdeigsbrød, og helgefrokosten blir som regel brødskiver med noe ekstra godt pålegg og et glass juice.
Ofte blir det hjemmelaget surdeigsbrød, men innimellom blir det ferskt, grovt brød fra bakeren - det må være lov ;-)
At brødet er skikkelig grovt og pålegget proteinrikt er viktig for at brødmåltidet skal mette lenge. Bruk gjerne egg, makrell i tomat, peppermakrell, kjøttpålegg eller ost på skiva. Noe grønt på eller ved siden av er også bra.
Enkel frokostblanding med havregryn, nøtter og frø
Frokostblanding er mannen sin favoritt, og også den frokosten jeg går for om jeg trenger litt variasjon til grøten.
Frokostblandinga må selvfølgelig lages på forhånd, men da har du også nok til flere dager.
Med utgangspunkt i mengdene i oppskriften kan du også variere innholdet litt etter hva du liker.