Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Kjapp bondeomelett med fetaost - en perfekt restemiddag!

Dette er et godt tips til en sunn, lettvint middag der du kan få brukt opp de glemte grønnsaksrestene i kjøleskapet, kokte som rå. Bruk også en rest av påleggskinke, pølse eller laks fra dagen før som kanskje ville blitt kastet om det fikk et par dager til i kjøleskapet.

Oppskriften er altså veiledende, så bruk det du har. Denne omeletten kan også spises kald og tas med i matpakka – anvendelige greier ;-)

Bondeomelett-med-fetaost-og-kokt-brokkoli2.jpg

Bondeomelett med fetaost og kokte poteter
4 porsjoner
Beregn 20-25 minutter fra start til slutt

6 egg
1 dl matfløte
1 dl vann
Salt og pepper
½ purre, i ringer
2 fedd hvitløk, finhakket
4 kokte poteter, kuttet i skiver eller terninger
En brokkoli, lettkokt eller rå og delt i små buketter
Ca. 10 cherrytomater, delt i to
Fetaost, gulost eller parmesan

  • Surr purre og hvitløk i litt olje et par minutter før du fordeler resten av grønnsakene og potetene over
  • Pisk sammen egg, matfløte, vann, litt salt og pepper og hell det over grønnsakene i panna. Dryss over fetaost hvis du vil bruke det
  • La stå på lav til middels varme i ca.15 minutter, til eggeblandingen har stivnet på toppen. Rasp over gulost eller parmesan mot slutten av steketiden hvis du ønsker det.

Server gjerne med litt grønn salat og en skive grovt brød :-)

Lyst til å teste en annen restemiddag? Prøv pai - for eksempel denne med ost, spekeskinke og tomat.