Bondeomeletten er en sunn, lettvint middag der du kan få brukt opp de glemte grønnsaksrestene.
Bruk også rester av påleggskinke, kylling, laks eller annet. Dette er mat som fort blir kastet om det får noen dager i kjøleskapet.
Oppskriften er altså veiledende, så bruk det du har :-)
Dette er en av oppskriften jeg bidro med i Coop Extra sin artikkel når de ønsket middagsoppskrifter med kokt brokkoli som tilbehør.
Bondeomelett med fetaost og kokte poteter - 4 porsjoner
Beregn 20-25 minutter
INGREDIENSER
6 egg
1 dl matfløte
1 dl vann
Salt og pepper
½ purre, i ringer
2 fedd hvitløk, finhakket
4 kokte poteter, kuttet i skiver eller terninger
En brokkoli, lettkokt eller rå og delt i små buketter
Ca. 10 cherrytomater, delt i to
Fetaost, gulost eller parmesan
FREMGANGSMÅTE
- Surr purre og hvitløk i litt olje et par minutter før du fordeler resten av grønnsakene og potetene over
- Pisk sammen egg, matfløte, vann, litt salt og pepper og hell det over grønnsakene i panna. Dryss over fetaost hvis du vil bruke det
- La stå på lav til middels varme i ca.15 minutter, til eggeblandingen har stivnet på toppen. Rasp over gulost eller parmesan mot slutten av steketiden hvis du ønsker det.
Server gjerne med litt grønn salat og en skive grovt brød.
Lyst til å teste en annen restemiddag? Prøv pai - for eksempel denne med ost, spekeskinke og tomat.