Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Saftige nakkekoteletter med soppstuing - en ekstra god hverdagsmiddag

Dette er den tredje og siste oppskriften jeg bidro med i Coop Extra sin artikkel når de ønsket middagsoppskrifter med kokt brokkoli som tilbehør - denne gangen en kjøttmiddag.

Det er ikke så mange middager med kjøtt her på bloggen, og det er både litt bevisst og en naturlig følge av at vi ikke spiser mye kjøtt her i heimen. Middager med kjøtt har vi ofte i helgene når vi får lyst på pizza på lørdagen, taco på fredagen eller kanskje skal spise en god middag med familie på søndagen. Vi prøver å være bevisste på og spise et par fiskemiddager i uka, i tillegg til et par vegetarmiddager der vi heller bruker egg eller lager ei god suppe. Kanskje blir det også en kyllingmiddag - og da blir det ikke plass til mer enn et par middager med (rødt) kjøtt i uka.

Det skal jo sies at hver uke ikke er lik, og det kan for eksempel slumpe til å skje at den ene vegetarmiddagen blir ris- eller rømmegrøt fra Fjordland - ikke kjempe sunt og variert kanskje, men helt ok å ty til når noe har gått skeis i middagsplanlegginga!

Når vi først klinker til med en kjøttmiddag kan absolutt en god nakkekotelett være å finne på tallerkenen. Sammen med soppstuing, kokt potet og brokkoli blir dette en skikkelig god hverdagsmiddag, eller en like så god søndagsmiddag som ikke trenger ta så lang tid å lage.

Nakkekotelett-med-potet,-kokt-brokkolig-og-soppstuing2.jpg

4 porsjoner
Beregn ca.25-30 minutter

4 nakkekoteletter, kjøp gjerne marinert eller krydre med salt og pepper før steking
4-8 poteter, avhengig av størrelse
1 stor brokkoli
Ca. 350 gram champignon eller annen sopp
½ løk
2 ss smør
2 dl matfløte
Salt og pepper
Tørket timian eller krydderurter etter eget ønske

  • Ha først potetene i kokende vann. Beregn ca. 25 minutters koketid for middels store poteter
  • Finhakk løk og kutt sopp i biter. Fres løk og sopp i smøret noen minutter til løken blir blank og soppen faller sammen
  • Tilsett matfløte. La stuingen stå å småputre til den tykner. Rør innimellom og spe med mer fløte dersom det blir nødvendig
  • Skrell stilken på brokkolien og del hele brokkolien på langs i 4-6 stykker, så er den klar til koking litt senere
  • Begynn å steke nakkekotelettene når potetene har ca. ti minutter koketid igjen. Stek to-tre minutter på hver side til kotelettene er godt brunet. La dem så steke videre  på middels varme i ca. fem minutter
  • La brokkolien trekke med potetene de siste 3-5 minuttene av koketiden
  • Smak til soppstuingen med salt, pepper og urter før servering

God middag! :-)