Pannekakerullen er den lunsjen jeg velger en dag jeg føler for å spise noe litt ekstra godt, som likevel er sunt og enkelt.
Helst skal pannekaka da smøres med bringebærsyltetøy og brunost, for å få litt søtsmak i tillegg ;-)
Oppskriften gir røre nok til to tykke pannekaker, så enten kan du spise en stor lunsj, spare halvparten eller være grei å dele pannekakemåltidet med noen.
Røra kan uten problem overnatte i kjøleskapet ei natt eller to. Den vil tykne litt når den står, så spe den gjerne ut med litt ekstra melk før du steiker.
Pannekakerull - 2 stk
INGREDIENSER
2 egg
100 gram vanlig eller mager kesam* - tilsvarende 2 overfylte spiseskjeer
50 gram havremel - tilsvarende 4 spiseskjeer
Ca. 0,5 dl melk
Litt kardemomme
*Mager kesam har mer protein og mindre fett enn originalen, bruk den du foretrekker
FREMGANGSMÅTE
Pisk sammen egg og mager kesam før du blander i mel og kardemomme
Ha i melka til slutt og pisk til ei tykk, jevn røre
Bruk litt margarin i stekepanna og stek på middels varme til pannekaka har fått god farge på begge sider
Serveres lunken med foretrukket pålegg - her er det altså syltetøy og brunost som gjelder for min del!
Pannekakerullen er et fint måltid i seg selv, men skal du virkelig gå for gull så knasker du i deg en frukt eller grønnsak i tillegg :-)