Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Lakseform med spinat, fetaost og fløte

Matkreativiteten min har vært så som så i januar, men heldigvis er det andre som har gode oppskrifter å by på. 

Rett som det er benytter jeg meg av Trines matblogg, og hennes laks med fetaost og spinat har vært en favoritt i det siste.

Jeg bruker som regel spagetti eller pasta av fullkorn som tilbehør, men det er selvfølgelig mulig å bruke poteter, ris eller andre alternativer.

Oppskriften er omtrent den samme som Trines, bare omgjort til to porsjoner.

Lakseform med spinat, fetaost og fløte - 2 porsjoner

INGREDIENSER

250-300 gram laksefilet
1 sjalottløk eller tilsvarende purre, løk eller vårløk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
150 gram spinat
1 dl matfløte, vanlig eller mager
2 ts maisenna blandet ut i litt fløte
100 gram fetaost
Noen småtomater og litt hakka valnøtter

FREMGANGSMÅTE

Sett på ovnen på 180 grader.

  • Kutt fiskestykkene i biter. Her pleier jeg kjøpe porsjonsstykker som jeg skjærer i 3-4 biter
  • Salt og pepre laksebitene før du steker dem et par minutter på hver side i steikepanna. Legg deretter bitene over i ei ildfast form mens du lager resten.
     
  • Stek løken sammen med hvitløk i panna til det blir blankt. Pass på så ikke varmen blir for sterk
  • Ha oppi spinat og rør litt rundt til spinaten faller sammen
  • Tilsett fløte (her kan du øke mengden hvis du vil ha mer saus) og ev maisenna for å tykne litt
  • La fløten få et oppkok før du smuldrer i fetaosten og tar steikepanna av plata.

Fordel spinatblandingen over fisken, ha gjerne over litt hakka tomat og hakka valnøtter og sett midt i ovnen. Stek i ca. 15 minutter til fisken er ferdig.

Når du setter forma i ovnen har du akkurat passe med tid til å sette på ei gryte med vann og koke pasta :)