Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Lakseform med spinat, fetaost og fløte

Matkreativiteten har det vært så som så med i januar, men heldigvis er det andre som har gode oppskrifter å by på. Rett som det er benytter jeg meg av Trines matblogg, og hennes laks med fetaost og spinat har vært en favoritt i det siste. Jeg bruker som regel spagetti eller pasta av fullkorn som tilbehør, men det er selvfølgelig mulig å bruke poteter, ris eller andre alternativer. Oppskriften er omtrent den samme som Trines, bare omgjort til to porsjoner.

Lakseform med spinat, fetaost og fløte
2 porsjoner

250-300 gram laksefilet
1 sjalottløk eller tilsvarende purre, løk eller vårløk, hakket
1 fedd hvitløk, finhakket
150 gram spinat
1 dl matfløte, vanlig eller mager
2 ts maisenna blandet ut i litt fløte
100 gram fetaost
Ev. noen småtomater og litt hakka valnøtter

Sett på ovnen på 180 grader.

Kutt fiskestykkene i biter. Her pleier jeg kjøpe porsjonsstykker som jeg skjærer i 3-4 biter. Salt og pepre laksebitene før du steker dem et par minutter på hver side i steikepanna. Legg deretter bitene over i ei ildfast form mens du lager resten.

Stek løken sammen med hvitløk i panna til det blir blankt. Pass på så ikke varmen blir for sterk. Ha oppi spinat og rør litt rundt til spinaten faller sammen. Tilsett fløte (her kan du øke mengden hvis du vil ha mer saus) og ev maisenna for å tykne litt. La fløten få et oppkok før du smuldrer i fetaosten og tar steikepanna av plata.

Fordel spinatblandingen over fisken, ha gjerne over litt hakka tomat og hakka valnøtter og sett midt i ovnen. Stek i ca. 15 minutter til fisken er ferdig.

Når du setter forma i ovnen har du akkurat passe med tid til å sette på ei gryte med vann og koke pasta :)