Er du litt skeptisk til banansmak i alt mulig? Jeg også!
Men jeg ga lapper med banan en sjanse. og det må jeg si - disse lappene var overraskende gode.
Littegrann banansmak, men ikke overveldende..også så luftige!
Vanlige lapper har som regel en god del av både sukker, smør og fint mel.
I bananlappene får du søtning fra bananen, mettende proteiner fra yoghurt og egg, og fullkorn fra havre. Det gjør at disse også fint kan erstatte et vanlig brødmåltid.
Lappene er også glutenfrie så sant du bruker glutenfritt havremel.
Fluffy bananlapper - 6 stk, 2 porsjoner
INGREDIENSER
6 ss/80 gram havremel (eller 50/50 havremel og annet mel)
2 toppa ss/ 60 gram gresk yoghurt
1 godt moden banen, most med gaffel
½ ts natron
1 ss sukker eller annen søtning (kan fint sløyfes)
2 egg
FREMGANGSMÅTE
Bland alle ingrediensene sammen til ei tykk og luftig røre
La røra stå noen minutter og svelle. Den kan fint stå natten over i kjøleskapet hvis du vil ha lapper til frokost
Stek lappene i litt margarin og snu første gang når det kommer et par bobler opp til overflaten
Spis dem ferske eller ta med i matboksen :-)