Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Fluffy bananlapper

Jeg hadde ikke store forhåpninger når jeg prøvde meg på disse bananlappene i går. Jeg er nemlig ikke så glad i banansmak i andre ting enn banan, der det faktisk hører hjemme. Men så ga jeg disse lappene et forsøk, og du og du...jeg måtte jo lage dem i dag og! Litt banansmak, men ikke for mye..også så luftige! Såpass gode at de fint kan brukes til søndags- og kaffekos også, ikke bare til hverdagsfrokosten :)

Vanlige lapper har som regel en god del av både sukker, smør og fint mel. I bananlappene får du sunn og naturlig søtning fra bananen, mettende proteiner fra yoghurt og egg og fullkorn fra havre. For revmatikere og andre som skal ha i seg minst mulig fint mel og sukker er disse ypperlige! Jeg vil også påstå at de er sunnere (og bedre) enn det typiske halvgrove brødet som er så enkelt å ty til på morgenen :) Lappene er også glutenfrie så sant du bruker glutenfritt havremel. Et tips er å male havregryn til mel i en kjøkkenmaskin eller i ei kaffekvern hvis du ikke får tak i ferdig mel :)

Fluffy bananlapper
6 stk, 2 porsjoner

6 ss/80 gram havremel (eller 50/50 havremel og bokhvetemel)
2 toppa ss/ 60 gram gresk yoghurt
1 godt moden banen, most med gaffel
½  ts natron
1 ss sukrin gold (kan fint sløyfes)
2 egg

Bland alt sammen til ei tykk og luftig røre å la stå noen minutter og svelle. Røra står også fint over natten i kjøleskapet.

Steik lappene i litt smør og snu når det kommer et par bobler opp til overflaten.

Spis dem ferske eller ta med i matboksen på jobb. Jeg gjorde begge deler i dag. Nam!