Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Gulrotsuppe med søtpotet og ingefær

Dette har vært min mest trofaste suppe etter at jeg fant oppskriften på Mat på bordet i høst. Noen små forandringer har den gått gjennom i vinter, blant annet har den fått selskap av limejuice som jeg syns gir en fin og syrlig smak til de søte grønnsakene. Med litt sprøstekt bacon eller noe annet salt på toppen (saltede frø eller spekeskinke for eksempel) blir dette virkelig et snaddermåltid!

Ikke bare er suppa god, men hvis det blir rester er de helt gull å fryse ned og bruke en dag man står i fare for å velge en kjedelig ferdigmiddag. Dette gjelder egentlig de fleste supper, så lag ekstra når du først er i gang.

Og forresten, er du en av dem som tror at man ikke blir mett av suppe? Da har du spist feil suppe!

Gulrotsuppe med søtpotet og ingefær
4-5 porsjoner

En pakke gulrøtter, ca 750 gram
En middels søtpotet
5-6 fedd hvitløk, eller mer hvis du er vågal
Ca. 1 ss revet ingefær
1 liter kyllingkraft/buljong
1 boks lett kokosmelk
Saften av ½-1 lime
Litt finhakka chili eller chilipulver
Salt, pepper og gjerne litt kajennepepper

Begynn med å gjøre klar grønnsakene. Skrell søtpotet og gulrøtter og kutt i passe store biter. Riv ingefær og finhakk eller riv hvitløk. Ha litt raps- eller olivenolje i ei gryte og surr hvitløken et minutt eller to på middels varme til den begynner å få litt farge. Ha så oppi gulrot, søtpotet, ingefær, kyllingkraft og kokosmelk.

Kok opp å la stå og putre i 20-30 minutter, til grønnsakene er møre. Ha i finhakket chili mot slutten av koketiden hvis du har det.

Kjør suppa glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og limesaft. Ha også i noen rause dryss kajennepepper og/eller chilipulver. Fiks ferdig middag! :)