Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Mellommåltidskjeks

Mange har en tendens til å bli sultne ei stund etter lunsj når middagen ennå er litt for langt unna. Da kan det fungere med litt frukt, noen nøtter, ei brødskive med noe godt pålegg osv. Men det som skjer mange er at de ikke var helt forberedet på å bli sultne, og det er da Narvesen tjener penger på 3 boller til prisen av 2. Er vi sultne spiser vi det som er lett tilgjengelig. Det kan være kjeks eller twist som står framme på arbeidsplassen, ei pølse på bensinstasjon, noen julekaker du har liggende igjen i en kakeboks eller noe godt fra snacksautomaten på jobb. Hvis du vil slippe å gå i disse fellene så planlegger du hva du skal spise når du blir sulten kl.14 i morgen. Jeg skal spise kjeks..gode, mettende og sunne kjeks!

Mellommåltidskjeks
10-12 stk (ca.150 kcal per stk.)

3,5 dl havregryn
1 dl finmalt mandel
En neve valnøtter (10-12 stk)
En neve paranøtter (8-9 stk)
1 egg
1 dl kokosmasse
En dæsj vaniljepulver
1 godt moden banan
Ei klype salt
0,5 dl rapsolje

Mos bananen med en gaffel, hakk nøttene og bland alle ingrediensene sammen i en bolle. Form 10-12 store kjeks og legg dem på et stekebrett. Stek på 180 grader i 20-25 minutter, til kjeksene er brune i kantene.

Kjeksene inneholder mye sunt fett, særlig fra nøtter, så disse er supre for meg som er litt dårlig til å få i meg det. Egentlig kan du hive i de igrediensene du føler for, så lenge deigen henger sånn passe sammen. Et tips er å bruke en base av havregryn, mel av noe slag, egg og noe rapsolje, så kan du egentlig trikse og mikse som du vil med resten:)

Kjeksene er ikke særlig søte, selv med banan, men vil du ha de søtere kan du ha i mer banan eller annen søtning. Eller du kan teste disse havrekjeksene som jeg har lagd tidligere :)