Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Byggrynsgrøt

I kveld vil jeg dele byggrynsgrøt med dere! Byggrynsgrøt kan spises til middag like godt som til frokost. Sammenlignet med risgrøt har den haugevis av fiber og generelt flere nyttige næringsstoffer, blant annet de ulike B-bitaminene, kalium, jern og magnesium. 

Grøten er veldig enkel å lage, og så lenge du har husket å legge grynene i bløt kvelden før er den klar på 20 minutter.

Byggrynsgrøt
2 store porsjoner

2 dl byggryn
5 dl melk
Litt vaniljesukker

Ei klype salt

La grynene ligge i kaldt vann natten over. Hell av vannet og kok opp gryn og melk. Rør innimellom og la det putre forsiktig i ca. 20 minutter eller til du syns grynene er myke nok. Ha i salt og vaniljesukker og smak til.

Uansett type grøt er smørøye, sukker og kanel et must i for meg! Kald er den også god med litt yoghurt og biter av frukt og bær. Når det nærmer seg jul (tida går fort!) må nok også byggrynskrem med rød saus prøves ut :)