Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Tunfisksalat til hverdags

Man skal ikke tulle for mye med gode tradisjoner. Mamma sin tunfisksalat er en klassiker som har blitt servert på alle koldtbord som noen gang har blitt laget i heimen, og det med god grunn. Til hverdags kan det likevel være greit å ha en litt sunnere variant, så kan orginalen spares til festdager.

I denne oppskriften er mye likt som den opprinnelige varianten, men rømme har blitt byttet ut med gresk yoghurt, majones delvis erstattet med avokado og vanlig makaroni byttet ut med fullkornsmakaroni. Dette gir mer protein, fiber og sunt fett og gjør også salaten til et godt alternativ for revmatikere. Også en super måte å få i seg mer fisk på!

Ikke vær skeptisk til avokadoen før du har prøvd, den gir salaten en god konsistens!

Tunfisksalat

2 bokser tunfisk, avrent (jeg brukte tunfisk i olje, men andre varianter funker også)
¼ løk, finhakket
2-3 ss gresk yoghurt (mager eller vanlig)
1-2 ss majones
1 most avokado
Fullkornsmakaroni (jeg brukte ca 150 gram tørrvare)
Salt og pepper etter smak

Kok makaroni, la den renne av og vent til den blir kald. Bland makaronien sammen med de andre ingrediensene og så er salaten ferdig, enkelt og greit! Den holder seg minst 4 dager i kjøleskap, men dette er en relativt stor porsjon så hvis du ikke har noen til å hjelpe deg å spise den opp kan du fint halvere oppskriften.

Tunfisksalaten er veldig god på ei skive brød eller bare som den er, gjerne med noe grønt til!