Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Himlanne go` frokostblanding

Hverdagen er i gang igjen og da er det fint å ha en rask og mettende frokost og ty til. Tørre skiver slår ikke så veldig an på morgenen for min del, og havregrøt kan bli kjedelig i lengden. Denne frokostblandinga tar det tid å bli lei, og den er finfin for revmatikere i tillegg!

Du trenger:

200 g havregryn
100 g hakka valnøtter
50 g solsikkekjerner eller andre frø/kjerner
40 g sukrin gold (her kan du også bruke honning eller annen søtning)
1-2 ts maldonsalt (eller vanlig salt)
1 ss smeltet smør eller margarin
0,5 dl vann

Bland alle ingrediensene og fordel utover et steikebrett med bakepapir.

Stek midt i ovnen på 150 grader i en halvtime. Rør rundt i blandingen et par ganger underveis og følg litt med mot slutten så ikke det brenner seg.

Bruk oppskriften som den er eller prøv deg fram med det du liker av frø, nøtter og gryn. Selv ble jeg inspirert av denne karamellgranolaen som jeg tok utgangspunkt i. Det er heller ikke noe problem å gjøre denne frokostblandinga glutenfri, pass bare på å velge glutenfrie havregryn.

Her får du masse godt fett fra nøtter og frø og langsomme karbohydrater og betaglukaner (som er bra for kolesterolet) fra havregryn. Ha gjerne over litt skyr, kesam eller cottage cheese, det tilfører mer protein du får et supert frokostmåltid som metter lenge!