Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Sukkerfrie kakemenn

I jula skal helst det som lages av mat og kaker smake som det alltid har gjort. De færreste lager sunnere småkaker hvis de ikke gir den samme gode smaken av jul. Kanskje er det heller ikke kostholdet i jula man skal fokusere mest på hvis man ønsker å gjøre noen endringer. For de fleste er det tross alt flere hverdager enn festdager, og dermed hverdagskostholdet som blir viktigst.

Likevel slår jeg i dag til med sukkerfrie kakemenn, selv om det kanskje er i seneste laget å komme med julebakst tre dager før julaften. Verdt å dele er de uansett, for disse smaker overraskende likt tradisjonelle, gode, myke kakemenn :) 

Oppskriften fant jeg her, og den ga 3 brett med kaker.

Sukkerfrie kakemenn

60 gram smør
1,5 ts hornsalt
2 dl melk
120 gram sukrinmelis
120 gram sukrin gold
ca.400 gram hvetemel

Bland sukrinmelis, sukrin gold og mesteparten av hvetemelet i en bolle. Hold igjen litt på melet så du kan tilpasse deigen når alle ingrediensene er oppi. Smelt smør, ta det av platen og ha oppi hornsaltet. La det stå og boble et minutt eller to og ha så oppi melken. Bland væsken i det tørre og elt en fin og fast deig. Ha eventuelt i mer mel hvis deigen blir klissete. Pakk deigen i plastfolie og la ligge i kjøleskapet noen timer eller natten over.

Kjevle deigen ut på en melet overflate til den blir ca.3-4 mm tykk. Stikk ut figurer, legg på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 190 grader. I min ovn var de ferdige etter ca. 10 minutter. Her er det viktig å følge med underveis, så ikke gå fra kakene dine i ovnen. Det kan være lurt å steke bare et par stykker første runde så du ser at tykkelsen på deigen er passelig og ovnen ikke for varm. Kakene skal være hvite og ikke gyldne.

Nyt siste rest av førjulstida! :)