I jula skal helst det som lages av mat og kaker smake som det alltid har gjort.
Kanskje er det heller ikke kostholdet i jula man skal fokusere mest på hvis man ønsker å gjøre noen sunnere endringer. For de fleste er det tross alt flere hverdager enn festdager, og dermed hverdagskostholdet som blir viktigst.
Likevel slår jeg i dag til med sukkerfrie kakemenn, for de som ønsker et sukkerfritt alternativ. Disse smaker overraskende likt tradisjonelle, gode, myke kakemenn.
Oppskriften fant jeg her.
Sukkerfrie kakemenn - 3 brett
INGREDIENSER
60 gram smør
1,5 ts hornsalt
2 dl melk
120 gram sukrinmelis
120 gram sukrin gold
ca.400 gram hvetemel
FREMGANGSMÅTE
- Bland sukrinmelis, sukrin gold og mesteparten av hvetemelet i en bolle. Hold igjen litt på melet så du kan tilpasse deigen når alle ingrediensene er oppi
- Smelt smør, ta det av platen og ha oppi hornsaltet. La det stå og boble et minutt eller to og ha så oppi melken
- Bland væsken i det tørre og elt en fin og fast deig. Ha eventuelt i mer mel hvis deigen blir klissete
- Pakk deigen i plastfolie og la ligge i kjøleskapet noen timer eller natten over.
Kjevle deigen ut på en melet overflate til den blir ca.3-4 mm tykk.
Stikk ut figurer, legg på et bakepapirkledd stekebrett og stek midt i ovnen på 190 grader i ca.10 minutter. Følg med underveis, og ikke gå fra kakene dine i ovnen.
Det kan være lurt å steke bare et par stykker første runde så du ser at tykkelsen på deigen er passelig og ovnen ikke for varm. Kakene skal være hvite og ikke gyldne.
Nyt siste rest av førjulstida! :-)