Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Skoleboller

Lysten på julebakst er ikke helt tilstede i år, så det har ikke blitt så mye av den slags. Gjærbakst derimot, har jeg lyst på omtrent ukentlig, så i helga ble det bakt skoleboller. Jeg brukte oppskriften min på fullkornsboller som du finner her og fikk 12 skoleboller.

For å lage skoleboller trenger du i tillegg:

Vaniljekrem, kjøpt eller hjemmelagd
Melis, sukrinmelis eller en kobinasjon av disse + litt vann
Kokosmasse

Etter at du har rullet ut bollene og de er ferdig hevet lager du en fordypning i midten og fyller med vaniljekrem. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 210 grader i 10-15 minutter og avkjøl deretter på rist.

Bland melis og vann til tykk glasur. Jeg bruker halvparten hver av vanlig melis og sukrinmelis. Å bruke kun sukrinmelis fungerer fint hvis du ikke vil ha sukker, men jeg syns smaken blir best med litt vanlig melis i tillegg.

Dypp bollene i kokosmasse og du har ferdige skoleboller som ikke bare er kjempegode men som også kan spises med god samvittihet:)