Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Torskewok med kokosmelk

Noen hverdagsmiddager skal man jo også ha i førjulstida. Det er litt håpløst å lage middag på ettermiddagen og skulle ta bilder i dårlig lys, som er en av grunnene til at det ikke blir så mange blogginnlegg, og ikke minst middager, på revMat for tida. I dag jukser jeg litt og låner bilde og oppskrift fra godfisk.no. Jeg kikker stadig innom godfisk for tips til nye fiskemiddager, og for et par uker siden kom jeg over denne torskemiddagen om vi allerede har rukket å spise her i heimen flere ganger. Du bruker knapt mer tid på denne middagen enn det tar risen å koke, som er supert hvis ting helst skal gå litt unna.

Torskewok med kokosmelk
2 porsjoner

300-350 gram lettsaltet torsk (skinn- og beinfri)
½ purre i ringer
½ paprika i biter
En neve sukkererter i biter
1 dl matfløte
½ terning fiskebuljong eller tilsvarende fiskefond
1 dl kokosmelk, mager eller vanlig
0,5 ss rød curry paste

Ris, nudler eller annet ønsket tilbehør, gjerne fullkorn.

Del fisken i passelige stykker og sett risen på kok (min skulle koke 10 minutter). Surr grønnsakene noen minutter i wok eller steikepanne, ha så i matfløte og fiskebuljong og kok opp. Tilsett kokosmelk og curry paste, bland godt og legg oppi fiskestykkene. La stå og trekke med eller uten lokk til fisken er ferdig og den flaker seg, ca. 5 minutter. Fiks ferdig middag på et lite kvarter!

Bruk gjerne frossen wokblanding istedenfor ferske grønnsaker, veldig godt det og! Curry paste finner du i hylla med woksauser og lignende - kanskje må du innom en litt velassortert dagligvare. Curry paste er kjempegodt, spesielt i asiatisk-inspirert suppe og wok, så det anbefales å prøve :)

(Bildet under er tilfeldig valgt, det finnes også andre produsenter som sikkert er like gode)