I dag har jeg noe skikkelig snadder å dele med dere - skogsbærpai!
Jeg kom over denne bærpai-oppskriften her om dagen, og den frista så voldsomt at den måtte testes ut.
Jeg gjorde noen endringer slik at paien ble både sukkerfri og fullkorn, uten at den ble noe mindre god av den grunn!
En super dessert for alle som vil spise godt med god samvittighet :-)
Skogsbærpai
INGREDIENSER
BUNN
3 dl fullkornshvetemel
1 dl havremel
4 ts sukrin gold, sukker eller annen søtning
2 ts tørrgjær
1-1,5 dl melk
2 ss smør, smelta
BÆRFYLL
6 dl bær av eget ønske. Jeg brukte 4 dl fryst skogsbærblanding og 2 dl (en boks) hermetiske kirsebær.
1 ss maizenna eller potetmel
5 ss sukrin gold
Jeg brukte ei paiform på 24 cm i diameter.
FREMGANGSMÅTE
- Bland ingrediensene til bunnen og la den stå å hvile i 20 minutter
- I mellomtiden blander du ingrediensene til fyllet
- Trykk bunnen ut i ei paiform og prikk med gaffel
- Hell over bærblandingen og fordel fint over bunnen
Stek paien på nederste rille i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter, til du ser kantene begynner å få litt farge og den er gjennomstekt.
Spis paien lunken, enten som den er eller sammen med litt vaniljekesam eller vaniljeis! :-)