Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Lunsj-lomper

Jeg har hatt ei skikkelig lunsj-dille denne uka; lomper med pålegg! Et veldig godt tips når man trenger litt variasjon til brødmaten. Jeg er jo en fullkorns-pådriver, men fullkornslomper har jeg ennå ikke funnet, så enn så lenge blir det vanlige potetlomper eller varianter med spelt eller havre :)

Idèen til denne lunsjen har jeg stjålet her, hvor det blir brukt hjemmelagde lomper av søtpotet. Søtpotetlompene er absolutt verdt å teste ut hvis man vil lage lomper selv. Søtpotetlomper og vanlige potetlomper kan også enkelt lages glutenfrie med havremel, bokhvetemel eller annen glutenfri melblanding.

Du kan bruke det du vil av pålegg, men på mine lomper hadde jeg:

Guacamole (laget av en most avokado, et finhakka hvitløksfedd og litt sitronsaft)
Kjøttpålegg (røkt kalkunpålegg i dette tilfellet)
Litt majones
Ruccola
Paprika

Jeg syns det mye lettere å ha en del grønt på lomper og wraps enn på brødskiver og knekkebrød. Det er nok litt av gammel vane og litt fordi lomper og wraps kan brettes og rulles så ikke alt det grønne på toppen faller av. I hvert fall hjelper denne lunsjen meg å få opp grønt-inntaket i løpet av dagen, og det liker vi :)