Det er ingen fasit på salat, og du kan ha i det du har lyst på.
Jeg deler den salaten jeg hadde til lunsj i går. Kanskje den kan gi litt inspirasjon til å innføre salatmåltider oftere.
Jeg må innrømme at salatene mine sjeldent har så mange ingredienser som dette. Men det var stas med de fine fargene ;-)
Kutt gjerne opp det dobbelte av det du trenger til en porsjon, så har du nok til to dager. Det sparer masse tid og det blir litt mindre tiltak å få i seg grønnsaker i hverdagen.
I min salat var det drøye 300 gram frukt og grønnsaker, mest grønnsaker. Det tilsvarer tre av de fem om dagen.
Ei gulrot og en klementin i tillegg så er dagens kvote fylt opp. Stjerne i boka hvis du får i deg enda mer!
Fargerik lunsjsalat
Noen blader hjertesalat
En neve cherrytomater
En bit agurk
1/2 avokado
Litt rødløk
Noen sukkererter
Litt snackspaprika
En bit sharonfrukt
1 egg
Noen cashewnøtter
Dressing eller olje
Andre gode salatingredienser er fetaost eller andre ostetyper, bønner, linser eller kikerter, fullkornspasta, tunfisk, skinkebiter, eple og utallige andre varianter av frukt og grønnsaker.
Proteinrike ingredienser som egg, fisk, kjøtt (gjerne hvitt), ost og belgvekster holder deg mett lengre, så bruk gjerne noe av det.
Jeg hadde karridressing til salaten, men annen dressing, pesto eller en god olje fungerer like fint :-)