Vanlig grovt brød er godt, men det må variasjon til innimellom. Da er pannebrød et godt alternativ!
Jeg har hatt en periode i det siste der jeg har vært lei det meste av brød og knekkebrød.
Akkurat det er litt krise for meg, for normalt sett er jeg veldig glad i brødmat, spesielt til kveldsmat.
Heldigvis var det ikke mer enn litt forandring som skulle til, og løsningen ble en ny brødvariant - brød stekt i stekepanna.
Dette brødet kan minne litt om polarbrød i smak og nanbrød i utseende. Det er mykt, godt og luftig.
Lettvint å lage er det også, så jeg syns du skal gi det en sjanse! :-)
Pannebrød med ost, agurk og paprika. Luftig, godt og uten skorpe.
Pannebrød - 7 stk
INGREDIENSER
500 gram mel - jeg har brukt halvt om halvt av siktet hvete og fin, sammalt hvete
1/3 pose tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss rapsolje
3,5 - 4 dl vann, litt kaldere enn fingervarmt
FREMGANGSMÅTE
Ha alle ingrediensene i en bolle. Start med 3,5 dl vann og ha heller i mer om deigen blir tørr. Bruk kjøkkenmaskin og elt godt, minst 10 minutter på lav til middels hastighet
La deigen heve under lokk i minst en time til den får dobbel størrelse
Del deigen i sju emner som du former til boller
Sett stekepanna på middels/høy varme. Bruk litt mel på hendene og klapp flat en bolle til den er ca. 0,5 cm tykk. Stek den i tørr panne
Snu brødet når deigen begynner å boble og du ser det har fått farge under. Brødet trenger ikke mer enn et minutt eller to på hver side
Fortsett å klappe resten av bollene flate og stek fortløpende
La brødene avkjøle på rist, og frys de du ikke skal spise så fort de er kalde. Da holder de seg bedre. Tininga går uansett veldig kjapt når du tar dem ut av frysen igjen!
Enkelt pannebrød som bare trenger en heving før det stekes raskt i panna.
Jeg håper du fikk lyst til å teste pannebrødet! Prøv deg gjerne fram med ulike typer mel og lag din egen variant :-)