Lasagne lager du en dag det er litt mer enn en halvtime til middag.
Til gjengjeld kan du beregne raust å få rester til en digg lasagnemiddag senere i uka også.
Når jeg lager lasagne midt i uka blir det som regel uten kjøtt. Det er også denne oppskriften. Vil du lage med kjøtt så gjør du det. Du må antagelig redusere litt på grønnsakene eller ha i litt mer væske/hakka tomat.
Det er også veldig godt å ha i litt stekt, finstrimlet bacon - mer trengs ikke for litt kjøttsmak.
Oppskriften kan uten problemer dobles og varieres med ulike grønnsaker. Hvis du vil, kan du godt ha en pakke røde eller grønne linser i tomatsausen - da får du enda litt mer mat i lasagnen, men beholder den kjøttfri.
Lasagne - 4 porsjoner
INGREDIENSER
TOMATSAUS MED GRØNNSAKER
Olivenolje
Et par hvitløksfedd
1/2 løk
3 gulrøtter
1/2 squash
En paprika
En boks hakka tomat (jeg bruker Mutti)
Basilikum og oregano
Salt og pepper
HVIT SAUS
2 ss margarin
3 ss sikta mel
Ca. 6 dl melk
2-3 ss revet ost
Muskat, salt og pepper
ANNET
Spinat, 60-100 gram
6 lasagneplater
Revet ost til å strø over (bruk gjerne en blanding, feks. mozzarella og cheddar)
FREMGANGSMÅTE
TOMATSAUS
Finhakk hvitløk og kutt resten av grønnsakene i tynne staver eller små biter
Fres løk og hvitløk lett i litt olivenolje, før du har i resten av grønnsakene
Rør om et par minutter før du har i hakka tomat og krydder
La putre i minst 10 minutter, rør innimellom og lag samtidig den hvite sausen
Her kan det også passe å sette på stekeovnen, 200 grader.
HVIT SAUS
Smelt margarinen helt og visp så inn melet
Tilsett omtrent halvparten av melka og visp godt så klumpene løser jeg opp - ikke bruk for høy varme
Når sausen tykner har du i resten av melka og visper videre
La sausen stå å putre på lav varme i 10 minutter, rør innimellom
Ha i osten mot slutten av koketida og smak til med muskat, salt og pepper
Sett sammen lasagnen i forma.
Begynn med et lag tomatsaus, deretter pastaplater, hvit saus og til slutt spinat. Fortsett med tomatsaus igjen, pastaplater, spinat og ostesaus før du har over revet ost.
Jeg hadde ei relativt stor form, og fikk derfor bare to lag.
Stek lasagnen på 200 grader over- og undervarme, midterste rille i ca.30 minutter.
Lasagnen er et fullverdig måltid i seg selv, men det gjør seg med litt frisk, grønn salat ved siden av. Og kanskje en bit focaccia eller annet godt brød hvis du har ;-)