Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Sitronsorbet

Plutselig ble det en lang stund siden sist!
Fokus på leilighetssalg og flytting sendte bloggen rett i glemmeboka. Forhåpentligvis vil det gå seg til når man om et par dager er installert hjemme på Sørlandet og får et par ukers ferie ;)

En annen ting som har tatt fokus i det siste er Norway Summer Games. NSG er Skandinavias største multi-sport festival for barn og unge og går av stabelen i Kristiansand i august. Jeg har vært så heldig å få bli med på laget som ernæringsfaglig rådgiver, og har fått en del ulike oppgaver i forbindelse med det. Veldig artig!

Men nok unnskyldninger og på tide med litt is!
Kombinasjonen sommer, rydding, pakking og bæring har gjort is til en nødvendighet. Jeg er spesielt svak for sitronsorbet og kom tidligere i sommer over ei enkel oppskrift på Matprat.no. Denne kan anbefales hvis du liker frisk og god is!

Sitronsorbet
3-4 porsjoner

1,25 dl vann
1 dl sukker
Saften av 2 sitroner, ca 1,25 dl
Saften av en 1/2 appelsin, ca. 0,5 dl
1 eggehvite

Press først ut saften av frukten så den er klar.

Kok så opp vann og sukker i en liten kjele. Her vil jeg tro det også går an å prøve seg fram med å erstatte noe av sukkeret med andre søtningsvarianter hvis det er et ønske.

Når sukkervannet har kokt opp har du i saften fra sitron og appelsin og koker opp på nytt.

Kjøl blandingen ned før du fryser den i en passende boks. Den må stå minst 3-4 timer før den er klar til bruk.

Før servering tar du isen ut av fryseren og kjører den sammen med eggehviten i en kjøkkenmaskin til den er fin og luftig. Spis med en gang! :) 

Vær obs på at denne isen smelter nokså fort, derfor er det heller ikke så lett å forme delikate kuler. Jeg forsøkte å sette den tilbake i fryseren etter turen i kjøkkenmaskinen, men da ble ikke konsistensen like god. Så hogg innpå så fort den er ferdig! ;)

God sommer og god ferie!