Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Sitronsorbet

Is er en nødvendighet på sommeren, og sorbet slår det meste.

Kombinasjonen sommer, rydding, pakking, bæring og flytting akkurat denne sommeren har gjort is helt nødvendig. 

Jeg er spesielt svak for sitronsorbet, og kom tidligere i sommer over ei enkel oppskrift på Matprat.no.

Denne kan anbefales hvis du liker frisk og god is!

 En frisk og god is i varmen.

En frisk og god is i varmen.

Sitronsorbet - 3-4 porsjoner

INGREDIENSER

1,25 dl vann
1 dl sukker
Saften av 2 sitroner, ca 1,25 dl
Saften av en 1/2 appelsin, ca. 0,5 dl
1 eggehvite

FREMGANGSMÅTE

  • Press først ut saften av frukten og sett til side
  • Kok opp vann og sukker i en liten kjele
  • Når sukkervannet har kokt opp, så har du i saften fra sitron og appelsin og koker opp på nytt
  • Kjøl blandingen ned, enten på benken eller i kjøleskapet. Fryser den så i en passende boks
  • La stå i fryseren minst 3-4 timer
  • Før servering tar du isen ut av fryseren og kjører den sammen med eggehviten i en kjøkkenmaskin til den er fin og luftig

    Spis med en gang! :-) 

Vær obs på at denne isen smelter nokså fort, derfor er det heller ikke så lett å forme delikate kuler. 

Jeg forsøkte å sette den tilbake i fryseren etter turen i kjøkkenmaskinen, men da ble ikke konsistensen like god. Så hogg innpå så fort den er ferdig.

God sommer!