Risotto er kosemat - i hvert fall denne.
Det er noe med den kremete konsistensen og parmesanosten - skikkelig snadder.
Jeg prøvde en ny vri med tomat denne gangen, og det er slettes ikke alltid jeg blir såpass fornøyd når jeg prøver meg på noe nytt!
Har du byggryn i kjøkkenskapet kan det fint erstatte risottoris - bare husk å bløtlegge dem natten over, hvis ikke trenger de en del lengre koketid.
Tomatrisotto med fetaost - 2-3 porsjoner
INGREDIENSER
2 ss olivenolje
½ løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1,5 dl risottoris eller byggryn
2 dl sterk kylling- eller grønnsaksbuljong (jeg brukte kyllingfond beregnet til 5 dl væske)
1 boks hakkede tomater (400 gram)
1 laurbærblad
Paprikakrydder, gjerne røkt/smoked
Chilikrydder
100 gram spinat, ruccola eller tilsvarende bladgrønt
3 ss revet parmesan
Fetaost, 75 - 100 gram
FREMGANGSMÅTE
Ha olje i ei gryte og fres løk og hvitløk på middels varme et par minutter
Ha i risottorisen og noen dryss paprika- og chilikrydder som du blander godt sammen
Tilsett buljong, hakkede tomater og et laurbærblad
La småkoke til det meste av væsken har kokt inn og risen har fin tyggekonsistens. Beregn 35-40 minutter. Rør innimellom.
Før servering tar du ut laurbærbladet og har i bladgrønt og parmesan. Rør godt sammen og smak ev. til med salt og mer krydder. Fetaosten strør du over til slutt.
Tomatrisottoen kan serveres som tilbehør til kylling eller annet kjøtt/fisk, men den gjør seg veldig godt alene også.