Etter å ha hatt dilla på gulrotsuppe med søtpotet gjennom hele vinteren i fjor, er det i år minestrone som er suppefavoritten.
Jeg har latt meg inspirere av matbloggen "Mat på bordet", og endt opp med en egen variant med deilig chorizopølse, masse bønner og gode grønnsaker.
For meg er det et stort pluss at det er mye bønner i denne suppa.
Bønner og linser (belgfrukter) en av disse matvaregruppene som det anbefales at vi spiser mer av, fordi det har vist seg å følge mange helsefordeler med på lasset.
Belgfrukter inneholder også en god del proteiner, noe som gjør at de metter godt. Det betyr at de er veldig fine å bruke i matretter med lite eller ingenting kjøtt, kanskje spesielt supper og gryteretter.
Et ekstra pluss er at bønner og linser er billig mat!
Minestronesuppe - 4 porsjoner
INGREDIENSER
2 gulrøtter
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 boks (400 gram) hakkede tomater
5 dl kyllingkraft, -fond eller -buljong
1 laurbærblad
Ca. 80 gram chorizo eller annen god, krydret pølse
1 boks røde bønner
1 boks hvite bønner
Basilikum og oregano
Pasta/makaroni, gjerne fullkorn
Parmesan
FREMGANGSMÅTE
- Kutt opp grønnsakene i små biter og chorizo i strimler
- Surr grønnsaker og pølse i litt olivenolje på middels varme noen få minutter, til løken er myk og blank
- Ha så hakka tomat, litt basilikum og oregano, kyllingfond og laurbærblad i gryta
- La alt putre i ti minutter mens du koker pasta eller makaroni ved siden av
- Ha i bønner mot slutten av koketiden og ta ut laurbærbladet
- Ha pasta direkte i suppetallerkenen, hell oppi suppe og rasp litt parmesan over
Det er lurt å ikke blande pasta direkte i suppegryta. Dersom det blir rester av suppa vil pastaen som er igjen bli slapp og vassen innen restene skal spises.
Suppa kan også serveres uten pasta, eventuelt med litt brød ved siden av.
Du kan fint kutte ut chorizo hvis du ønsker en helt kjøttfri middag - da ville jeg kanskje krydret suppa litt ekstra.
Denne suppa holder seg fint noen dager i kjøleskap, og kan også fryses :-)