Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

"Alminnelige" lapper

Det er ikke ofte jeg har kulturmelk i kjøleskapet, men når jeg for en gangs skyld hadde det så måtte den nesten brukes opp før den gikk ut på dato. Gjorde slettes ingenting det, for da ble det lapper til kvelds!

Dette er "alminnelige" lapper som du enten kan lage med sikta hvetemel og sukker, eller gjøre litt sunnere og mer hverdagslige med sammalt mel og alternativ søtning. Gode er de uansett! Vil du prøve noen litt annerledes lapper kan du også sjekke ut frokostlapper med havregryn og cottage cheese,  fluffy bananlapper eller gulrotlapper.

Lapper
12-15 stk

250 gram mel - jeg brukte 180 gram fibra fullkornshvetemel og 70 gram siktet hvetemel
2 egg
3-4 ss sukring gold, sukker eller tilsvarende
1 ts natron
5 dl skummet kulturmelk
1/4 ts hjortetakksalt

Pisk sammen egg og søtning. Ha så i kulturmelk, natron og hjortetakksalt og rør sammen. Ha til slutt i mel litt etter litt mens du visper godt så du unngår klumper. La røra svelle en halvtimes tid. Stek lappene på middels varme i steikepanna eller på takke og spis dem lunkne, for eksempel med litt rømme og syltetøy :)