Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Vaffeldilla

En god og lun frokost eller kvelds de dagene du har et kvarter til overs? Disse vaflene har blitt spist noen ganger hos meg de siste par ukene. Oppskriften fant jeg på denne bloggen, men den er nokså lik gulrotlappene jeg har lagd tidligere, bare uten banan i røra denne ganga. Gulrot i vafler og lapper gjør dem saftige og gode, så ikke dropp den - da får du et tørrere resultat.

Av denne oppskrifta får du to store vaffelplater, nok til en eller to personer - det kommer an på hvor stort måltid du vil ha. Ei plate uten pålegg blir i overkant av 200 kalorier - ikke allverdens altså.

Gulrotvafler
2 plater

2 egg
2 rause ss cottage cheese
5 ss havregryn eller havremel
0,5 ts bakepulver
Ei lita gulrot, raspet
0,5 - 1 ss søtning/sukker hvis du ønsker

Bland alle ingrediensene og bruk gjerne en stavmikser for å få ei jevnere røre. La røra svelle i ti minutter før du steiker vaflene. Spis dem lunkne, gjerne med jordbærsyltetøy og lettrømme som har vært en slager hos meg i det siste :)