En god og lun frokost eller kveldsmat de dagene du har et kvarter til overs?
Disse vaflene har blitt spist noen ganger hos meg de siste par ukene. Oppskriften fant jeg på denne bloggen, men den er nokså lik gulrotlappene jeg har lagd tidligere.
Gulrot i vafler og lapper gjør dem saftige og gode, så ikke dropp den - da får du et tørrere resultat.
Av denne oppskrifta får du to store vaffelplater, nok til en eller to personer - det kommer an på hvor stort måltid du vil ha. Ei plate uten pålegg blir i overkant av 200 kalorier - ikke allverdens altså.
Gulrotvafler - 2 plater i stort vaffeljern
INGREDIENSER
2 egg
2 rause ss cottage cheese eller kesam
5 ss lettkokte havregryn eller havremel
0,5 ts bakepulver
Ei lita gulrot, raspet
0,5 - 1 ss søtning/sukker hvis du ønsker
FREMGANGSMÅTE
- Bland alle ingrediensene og bruk gjerne en stavmikser for å få ei jevnere røre, spesielt om du bruker cottage cheese
- La røra svelle i ti minutter før du steiker vaflene
Spis vaflene lunkne, gjerne med jordbærsyltetøy og lettrømme som er en slager her :-)