Vi er midt i sesongen for norske rotgrønnsaker, og det bør utnyttes.
En fin måte å bruke rotgrønnsakene på, er ovnsbaking. Litt skrelling og kutting, så gjør resten seg selv i ovnen.
Ovnsbakte rotgrønnsaker - 2 porsjoner
INGREDIENSER
2 gulrøtter
2 polkabeter
1 potet
1 liten rødløk
1 fedd hvitløk
1 pastinakk
Salt og pepper
1-2 ss raps- eller olivenolje
Ev. timian og/eller honning
..Eller bruk de rotgrønnsakene du foretrekker :-)
FREMGANGSMÅTE
- Skrell og kutt alle grønnsakene i passe like store biter
- Bland grønnsakene med olje og krydder og legg i en ildfast form. Du kan også blande i ei teskje eller to med honning for litt søtere smak på grønnsakene.
- La steke i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Vend gjerne grønnsakene ei gang eller to underveis.
- Hvis du ønsker sprøere grønnsaker, legg dem adskilt i et lag på stekebrett. Stek i ca. 30 minutter.
Rotgrønnsaker kan du bruke til alle typer kjøtt og fisk. Hos oss ble det tilbehør til torsk med bacon :-)