Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Grønnsaksstaver med fiskekaker og salat

Utgangspunktet for middagen i dag var fiskekaker. De ble kjøpt ferdig på Meny, så stort enklere blir det ikke! Men det er absolutt ei godkjent middagsløsning, i hvert fall når fiskekakene inneholder mye fisk. De koster gjerne litt mer enn de som bare inneholder rundt 50 % fisk, men man får det man betaler for :)

Til fiskekakene lagde jeg sprø grønnsaksstaver. Tidligere har jeg lagd søtpotetstaver, og i dag ble det samme variant med pastinakk og gulrot i tillegg. Funka fint som bare det!

Sprø grønnsaksstaver
2 store porsjoner

200 gram pastinakk
1/2 middels stor søtpotet
1 gulrot
2 eggehviter
Revet parmesan
Krydder etter eget ønske

Kutt opp grønnsakene i omtrent like store staver.

Ha eggehvitene i ei skål som du dypper grønnsaksstavene i og fordel dem så på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss parmesan og krydder over og steik midt i ovnen på 200 grader i ca. 25 minutter. Er du litt crazy kan du sette på grillelementet mot slutten, men da må du passe på! Du kan fint utelate parmesan hvis du ikke har det i kjøleskapet, men da ville jeg absolutt brukt noe godt krydder for mer smak :)

Grønnsaksstaver på tallerken.jpg

Sammen med litt andre salatgrønnsaker (og litt ketchup til dypping av grønnsaksstavene som ikke ble med på bildet) ble dette en sunn og finfin middag. Godt på vei til fem om dagen og uten å savne det typiske potet/pasta/ris-tilbehøret :)