Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Bokhvetepannekaker med kylling og karridressing

I dag ble lunsjen inntatt sammen med min gode venninne Julianne. Julianne skriver om kosthold ved irritabel tarm på lyngstadernaering.no, som er vel verdt en titt. Det er ikke helt uvanlig at revmatikere også sliter med irritabel tarm eller omvendt, så der kan det være nyttig informasjon å hente :)

Når vi først skulle møtes å lage lunsj måtte det jo bli noe som var både mage- og leddvennlig. Vi endte opp med pannekaker laget av bokhvetemel som vi fylte med litt salat, kyllingfilet og en nydelig karridressing. Etter min mening gjorde vi en temmelig god jobb, det smakte i hvert fall helt upåklagelig!

Bokhvete er glutenfritt, og det samme er disse pannekakene. Navnet kan være forvirrende, men bokhveten har altså ingenting med hvete å gjøre, og er mer for en nøtt å regne enn et kornslag. Bokhvete finner du blant annet i større matbutikker eller helsekost.

Tåler du gluten kan du bruke andre typer pannekaker, lomper eller lefser (gjerne fullkorn) hvis du ønsker det, men disse var utrolig gode og vel verdt å prøve ut!

Bokhvetepannekaker
8-10 stk

6 dl melk
2 egg
2,5 dl bokhvetemel
2 ss smelta smør
0,5 ts salt

Pisk sammen egg og melk, deretter melet og resten av ingrediensene. Slump litt med mel eller melk hvis røra blir for tynn eller tykk. Steik på middels varme og bruk litt smør i panna hvis det trengs.

Dette var første gang jeg prøvde bokhvete, men det blir ikke siste! Karridressingen ble også en ny favoritt, så den skal jeg dele med dere i morgen :)