En versjon av tilslørte bondepiker som er litt sunnere enn den opprinnelige varianten.
Tilslørte bondepiker lages ofte som en trelags dessert, med eplemos, piska krem og kavring eller andre typer tørre, søte smuler. Jeg har brukt ovnsbakte eplebiter, vaniljeyoghurt og karameliserte nøtter. Veldig godt, og ikke så ille usunt heller :-)
Disse bondepikene er uten gluten og har litt sukker, men kan også lages helt uten sukker hvis det er ønskelig.
Tilslørte bondepiker - 2 porsjoner
INGREDIENSER
2 epler
1 ts sukker eller sukrin gold
Kanel
100 gram nøtter (jeg brukte valnøtter og mandler)
1 ss sukker eller sukrin gold
2 ts smør eller margarin, smelta
Litt salt
Vaniljeyoghurt (her kan du også bruke annen type yoghurt, eller slå til med piska krem hvis du vil)
FREMGANGSMÅTE
Lag nøtteblandingen først:
Sett ovnen på 180 grader. Hakk nøttene og bland inn salt, sukker og smelta smør
Stek i 7-10 minutter, men pass på så det ikke brenner seg på slutten.
Du kan også bruke ei god frokostblanding eller andre alternativer til karameliserte nøtter hvis du foretrekker det.
Så eplene:
Mens nøttebitene avkjøles kutter du eplet i små biter og blander med kanel og sukker.
Stek eplebitene i den allerede oppvarma ovnen i 20 minutter. Du kan også bruke ei stekepanne, eller lage eplemos.
La eplebitene avkjøle litt før du legger epler, yoghurt og nøtteblanding lagvis i et glass eller ei skål. Ha gjerne litt raspa sjokolade på toppen.
Dette er en veldig god dessert, som også er mektig og nesten et måltid i seg selv. Jeg anbefaler å la middagen synke litt før desserten settes på bordet ;-)