Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter, driver matvareopplysning og deler tips om kosthold

Tilslørte bondepiker

Nå er det på høy tid med en oppskrift av det litt søtere slaget. Siden det nærmer seg høst og eplesesong ble det en versjon av tilslørte bondepiker til søndagsdessert. Disse bondepikene er uten gluten og har lite sukker, men kan også enkelt lages helt uten sukker hvis det er ønskelig :)

Tilslørte bondepiker lages ofte som en trelags dessert, med eplemos, piska krem og kavring eller andre typer tørre smuler. Jeg har brukt ovnsbakte eplebiter, vaniljeyoghurt og karameliserte nøtter. Veldig godt, og ikke galt for helsa heller!

Tilslørte bondepiker
2 porsjoner

2 epler
1 ts sukrin gold
Kanel

Vaniljeyoghurt (her kan du bruke yoghurt naturell eller gresk yoghurt hvis du vil ha en type uten tilsatt sukker og eventuelt tilsette egen søtning, eller slå til med piska krem siden det er søndag!)

100 gram nøtter (jeg brukte valnøtter og mandler)
1 ss sukrin gold
2 ts smør, smelta
1 ts maldonsalt

Sett ovnen på 180 grader. Hakk nøttene og bland inn salt, sukrin gold og smelta smør. Steik i 7-10 minutter, men pass på så det ikke brenner seg på slutten. Her kan du også bruke ei god frokostblanding eller andre alternativer til karameliserte nøtter hvis du foretrekker det.

Mens nøttebitene avkjøles kutter du eplet i små biter og blander med kanel og sukrin gold. Stek eplebitene i den allerede oppvarma ovnen i 20 minutter. Her kan du også velge å varme eplebitene i mikroen eller å lage eplemos.

La eplebitene avkjøle litt før du legger alt lagvis i et glass eller ei skål. Jeg slo til med litt raspa sjokolade på toppen!

Dette ble veldig godt og veldig mektig, så jeg anbefaler å utsette desserten til ei stund etter middag! :)