Blogg

Enkle oppskrifter og tips om kosthold og helse

Mettende smoothie med avokado

Smoothie er en frisk og god måte å starte dagen på, spesielt for de som er lei den tørre brødskiva eller har dårlig matlyst på morgenen. Det er også en enkel måte og unngå gluten, melk eller andre allergener.

Det er likevel viktig at smoothien metter litt. Med bare frukt, bær og juice vil det ikke vare lenge før du er sulten igjen. Derfor har jeg brukt avokado og chia-frø i smoothien min. Avokado tilfører ikke så mye smak men derimot en god kremete konsistens og sunt fett som gir bedre metthetsfølelse. Chia-frøene gir også rikelig av både fett, protein og fiber som metter og fyller opp i magen. Dersom du ikke har chia-frø kan du fint bruke havregryn, linfrø eller nøtter. Smoothier er ellers en fin måte å bruke det man har tilgjengelig på.

Min smoothie

En halv banan
En halv avokado
1 dl frosne bringebær
1,5 dl juice (jeg brukte appelsin- og jordbærjuice denne gangen)
1 ss chiafrø

Kjør alt i blenderen, hell det over i et glass og kos deg!